Daniel Markić, ravnatelj SOA-e, priznao je da je imao informacije da će Vladimir Putin napasti Ukrajinu, ali da nije vjerovao da će se to dogoditi.


Daniel Markić, ravnatelj hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije, priznao je da nije vjerovao da bi Vladimir Putin doista mogao napasti Ukrajinu iako je i agencija dobivala informacije o tome od američkih izvora. 

Na pitanje Hrvoja Krešića, reportera Dnevnika Nove TV, je li Zapad točno znao što se događa, Markić je rekao da nije znao baš sav Zapad. "Moram reći da smo mi, europske službe, pa i naša, možda bili skeptični da će Rusija probati osvojiti Ukrajinu i oko pravih namjera predsjednika Putina", rekao je Markić. 

Potvrdio je da je američki obavještajni sustav imao jasan stav o tome. "Informacije su dijelili ne samo nama nego i diplomaciji, a početkom godine počeli su komunicirati i s medijima. Svi smo imali te informacije, ali je malo tko mogao vjerovati", rekao je Markić. 

Medvedev i Putin Putinov suradnik objavio zloglasnu poruku: "Euroazija od Lisabona do Vladivostoka"

Dron u Zagrebu Dnevnik Nove TV doznaje: Zatražene su dodatne analize i tumačenja o dronu koji je pao na Zagreb. Ravnatelj SOA-e: "Mislim da će DORH uskoro obavijestiti javnost"

Na pitanje ima li novih informacija o padu drona na Zagreb, Markić je rekao kako misli da nema. "Očekujem da će DORH uskoro dati sva saznanja, oni predano rade. Očekujem da ćemo uskoro imati možda ne sve odgovore, ali dobar dio njih", rekao je Markić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju