Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak prepucavanja

Raspudić opet opleo po Plenkoviću, ali i cijeloj stranci: ''U Remetincu uskoro više HDZ-ovaca nego na Trgu žrtava fašizma''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik iz Mostova kluba Nino Raspudić ponovno je u ponedjeljak pozvao premijera Andreja Plenkovića na božićno sučeljavanje u Mostaru, poručivši mu da će priča s koronavirusom imati pravosudni karakter jer će u remetinečkom zatvoru biti više HDZ-ovaca nego u sjedištu stranke.

Nino Raspudić je održao konferenciju za novinare nakon što ga je premijer u subotu pozvao u obilazak Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", a potom je on pozvao Andreja Plenkovića na sučeljavanje ispred remetinečkog zatvora.

Kako se nije pojavio ispred zatvora, Raspudić je ponovno pozvao premijera, koji se nalazi u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, na sučeljavanje u Mostaru između Božića i Nove godine.

Kao razloge održavanja današnje 'pressice' naveo je to što ga je Plenković prekjučer "u jednom nekontroliranom ispadu" pozvao da u roku sat vremena dođe na COVID odjel", što je ocijenio potpuno neprikladnim, pa mu je "džentlmenski uzvratio, pozvavši ga dan ranije, na njihovom domaćem terenu'', odnosno pred Remetincem.

Ne isključujem da se Plenković neće ni vratiti iz BiH

''Moje prijatelje i suradnike ne naganjaju OLAF i Uskok, niti su stanovnici Remetinca. Uskoro će ih ovdje biti više nego na Trgu žrtava fašizma. Ne isključujem činjenicu da se Plenković neće ni vratiti iz BiH, kao neki drugi, jer ne znam koliko su daleko stigli istražitelji iz OLAF-a'', kazao je.

Za vrijeme njegove konferencije helikopter je preletio zatvor, što je Raspudić prokomentirao da se možda radi o Plenkoviću koji je odlučio doći na sučeljavanje. ''Možda skoči padobranom, takva junačina'', kazao je i dodao da je Plenković mogao doći naoružan ''vaticom i Kardeljevim citatom''.

Rekao je kako ne sumnja da Plenković želi pomoći Hrvatima u BiH, ali i vjeruje da ići samo do one granice koju mu dopušta Bruxelles. Za BiH je naveo da je nefunkcionalna država s tri odvojena društva i tri memorije, dodavši da su ratne rane zarastale dok međunarodna zajednica nije počela "gurati unitarizam".

''Srbi su vidjeli što se dogodilo Hrvatima u Federaciji'', istaknuo je i dodao da se i bivša ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić zalagala za ukidanje kategorije konstitutivnih naroda u BiH. ''Kad smo je pitali o tome, dobili smo odgovor na engleskom. To je HDZ'', poručio je Raspudić.

Osvrnuo se i na ograničenja zbog covid potvrda te naglasio kako se u Mostu zalažu da se odluke koje se tiču ograničavanja slobode ljudi donose samo u Hrvatskom saboru.

''Nije slučajno da o koroni raspravljamo ispred zatvora Remetinec. Skrećem vašu pažnju da je Vlada donijela odluku da se oprema nabavlja pod oznakom 'tajno' i mimo Zakona o javnoj nabavi. Uvjeren sam da će priča o koroni dobivati svoje pravosudne nastavke i da će biti nekih novih stanara u zgradi iza'', poručio je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Službeni razgovori u Sarajevu Plenković u BiH branio Zorana Milanovića. ''Hrvatska je susjed koji je upućen i želimo pomoći''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okršaj i prije Remetinca HDZ oštro Raspudiću: ''Politikantski profiter na tuđim životima... Jadno, jadnije, MOST"

Upitan o saborskom istupu suverenista Hrvoja Zekanovića, koji je prozvao desne opcije kako narod pozivaju da se ne cijepi, Raspudić je rekao da im njegov istup neće naštetiti jer opcija Hrvatskih suverenista teži jedan posto, a unutar te opcije Zekanović teži manje.

Zekanovićev istup problematičan jer optužuje oporbu

''Njegov istup je problematičan jer u situaciji gdje HDZ i Plenković drži sve konce, Zekanović optužuje oporbu'', naglasio je.

Za fotografiju dječaka kojeg saborski Mostov zastupnik Zvonimir Troskot objavio na Facebooku promovirajući referendum protiv COVID potvrda, Raspudić je rekao da u tome ne vidi problem.

''Mediji objavljuju fotografije djece koja se cijepe, a objavili su i fotografiju moje trudne supruge. Identitet djeteta je bio zaštićen dok su roditelji dali dozvolu'', kazao je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene