Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po neslužbenim informacijama stranačko vodstvo suspendiralo je Dinka Burića i predsjednicu Glavnog odbora Danijelu Lovoković, a potom je dio članova Predsjedništva pokrenuo suspenziju Dragana Vulina i drugih stranačkih čelnika.


Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin potvrdio je danas navečer da je održana sjednica Predsjedništva stranke, ali nije želio govoriti o donesenim odlukama i zaključcima najavivši da će stranačko vodstvo to učiniti u srijedu.

Vezani članci Slika nije dostupna HDZ zabrinut 'pjesničkim uradcima Burića napisanima o drugoj državi' Slika nije dostupna Šišljagić: HDZ je stranka čiji se članovi međusobno optužuju za lopovluk

U izjavi Hini Vulin je istaknuo da će se postojeći problemi rješavati unutar stranke te da će sve odluke biti u skladu sa statutom HDSSB-a.

Zamjenik predsjednice Glavnog odbora HDSSB-a Dinko Burić ranije je izvijestio da veći broj članova stranke traži sazivanje izvanrednog, izbornog sabora HDSSB-a radi izbora novoga vodstva stranke. U priopćenju za javnost Burić je naveo kako se zahtjev upućuje zbog niza izrazito loših izbornih rezultata HDSSB-a u posljednjih 20 mjeseci, iznimno lošeg stanja u stranci te nefunkcioniranja stranačkih tijela propisanih statutom HDSSB-a.

Tvrdi i da velik broj članova HDSSB-a, uključujući veliku većinu članova Glavnog odbora stranke i značajnog broja članova Predsjedništva i drugih stranačkih tijela, zahtijeva hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke te donošenje odluke o hitnom sazivu izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a, radi izbora novog vodstva stranke, demokratskim putem, uključujući tajno glasovanje.

U HDSSB-u u utorak navečer nije bilo moguće provjeriti neslužbene informacije o tome da je stranačko vodstvo suspendiralo Burića i predsjednicu Glavnog odbora Danijelu Lovoković, a da je potom dio članova Predsjedništva pokrenuo suspenziju Vulina i drugih stranačkih čelnika. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju