Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDSSB odgovorio ministru Iviću

Šišljagić: HDZ je stranka čiji se članovi međusobno optužuju za lopovluk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić i saborski zastupnik stranke Dinko Burić odbacili su danas u Osijeku jučerašnje tvrdnje čelnika osječko-baranjskog HDZ-a Tomislava Ivića o raspadu i nestanku HDSSB-a s političke scene, te o tome da se na nedavnom saboru HDSSB-a čuo 'govor mržnje i ulice'.

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i ministar Tomislav Ivić jučer je u Osijeku ocijenio kako retorika, koja se koristila na saboru HDSSB-a 8. listopada, u Osijeku predstavlja govor mržnje i ulice, te da HDSSB pokušava sotonizirati HDZ, čime pokušava prikriti strah od neminovnosti raspada HDSSB-a i njegova nestanka s političke scene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti kazna stranke? Osijek: U Skupštini političko preslagivanje, dva SDP-ovca uz HDSSB Slika nije dostupna 'Radi pritisak na pravosuđe' HDSSB protiv Bajića podnio kaznenu prijavu

Na današnjoj konferenciji za novinare Šišljagić je izjavio kako je vrhunac ironije da HDZ-ov plan nasilnog uništenja HDSSB-a najavljuje aktualni ministar, koji - kazao je Šišljagić - ' ne prihvaća činjenicu da država ne može počivati i opstati na sili, zabrani i represiji, koju provodi njegova stranka'.

Rekao je, uz ostalo, kako je HDZ 'stranka čiji se članovi međusobno optužuju za korupciju, lopovluk i pranje novca'.

'Ministar branitelja je prvi trebao reagirati na sporne dijelove presude Glavašu'

Saborski zastupnik stranke Dinko Burić zapitao je što je to na saboru HDSSB-a zasmetalo Ivića, na kojem su, kako kaže, 'lopovi nazvani lopovima, a četnici - četnicima', i na kojem je rečeno da je predsjednik Republike Ivo Josipović 'sramotnom odlukom herojima Domovinskog rata oduzeo generalske činove, na nezakonit način'.

Ocijenio je kako je ministar hrvatskih branitelja prvi trebao reagirati na - kako je kazao - sporne dijelove iz presude Branimiru Glavašu, kojima se negirao obrambeni karakter Domovinskog rata. Ustvrdio je da se, umjesto toga, sakriva želja za ostankom još kojeg dana u fotelji.

Burić je dodao kako 'u fotelji mogu ostati samo uz potporu SDSS-a, čiji je predsjednik' Vojislav Stanimirović, abolirani nekadašnji pripadnik srpskih vlasti na okupiranim dijelovima Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene