Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FINANCIJSKE MALVERZACIJE?

Totalni obračun u Domovinskom pokretu: Škoro optužuje, a nekadašnja stranka ga osuđuje, oglasio se i Bubalo: ''Ovo je potez bombaša samoubojice''

Totalni obračun u Domovinskom pokretu. Bivši predsjednik stranke Miroslav Škoro prijavio je troje stranačkih kolega Državnoj reviziji, Poreznoj upravi i nadležnom Državnom odvjetništvu - zbog sumnji u financijske malverzacije u stranci. Uslijedilo je to nakon neslužbenih optužbi da je Škoro netransparentno trošio stranački novac.

Novi obračuni u Domovinskom pokretu. Darija Žepinu, Ljiljanu Vuletić i Krešimira Bubala - za malverzacije je prijavio bivši šef!

.Žepina optužbe odbacuje i tvrdi da nije imao uvid u stanje računa. Škoro pred kameru ne želi, ali na Facebooku objavljuje status u kojem tvrdi da Žepina ne govori istinu.

''Nisam niti u jednom trenutku imao uvid… Jedini su imali Miroslav Škoro i Nikolina Brajković, njegova asistentica. Stojim iza svake fakture koju sam potpisao, ali što je bilo ne volim špekulirati'', komentirao je Žepina za Novu TV reporterki Ivani Brkić Tomljenović.

''Ovo je potez bombaša samoubojice. Dana 17. srpnja Miroslav Škoro napisao je u grupu Klub zastupnika da je financijska situacija loša. Ja sam posjetio računovodstvo, vidio kakva je situacija, informirao Predsjedništvo 28. srpnja, zatražio inventuru'', objasnio je Bubalo.

Istražitelje će zanimati i prodaja Škorinih CD-a, ali i butelja vlastitog vina - stranci koju je vodio!

''Što se tiče vina - to što je stranka naručila vina u dva tri navrata to je točno'', potvrdio je Radić te dodao da je stranka to platila oko 200.000 kuna.

Revizori su primili Škorinu prijavu. U akciju će najesen.

''Mi ne obavljamo reviziju prema zahtjevima pravnih i fizičkih osoba - ono što mi moramo obaviti svake godine je revizija svih stranaka čiji su prihodi veći od 100 tisuća kuna'', izjavila je Biserka Čoh Mikulec.

A samo zbog broja zastupnika, koje su imali kad su ušli u sabor na račun im sjeda 4,5 milijuna kuna.U četiri godine - 18! Sumnju budi i nula kuna donacija iz Škorine kampanje.

''Nakon svih optužbi, ako se one pokažu ništavnim nije mjesto gospodinu Škori na mjestu potpredsjednika sabora ispred Domovinskog pokreta'', rekao je Žepina.

A nije nemoguće da se i Škori smiješi HDZ-ov scenarij izbacivanja bivših predsjednika iz stranke.

Stranka osudila Škorino ponašanje

Predsjedništvo Domovinskog pokreta osudilo je ponašanje njhovog nekadašnjeg predsjednika, Miroslava Škore.

"Nakon posljednjih istupa bivšeg predsjednika DP-a Miroslava Škore i kaznenih prijava koje je, kako kaže, podnio protiv više dužnosnika stranke, predsjedništvo Domovinskog pokreta dužno je, sukladno odgovornom pristupu prema našem članstvu, biračima, ali i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, iznijeti nekoliko konkretnih činjenica i na taj način transparentno razjasniti stvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POTROŠAČI, OPREZ! Novo povlačenje hrane: Zbog pogrešnog punjenja prehrambeni artikl za bebe povučen s polica

Pročitajte i ovo Zvjezdana Horvat iz HAK-a NIZ NESREĆA NA CESTAMA Uoči još jednog udarnog turističkog vikenda HAK upozorava i savjetuje kako da se pripremite za put: "More neće pobjeći..."

Jedna od temeljnih postavki zbog kojih je Domovinski pokret osnovan, kao i razloga zbog kojih je rastao, osvojio mandate i ustrajao u čvrstoj borbi za bolju Hrvatsku, je implementiranje osobne odgovornosti u politički život, kako stranaka tako i pojedinaca. Upravo tu odgovornost, u svojim je govorima često isticao i bivši predsjednik Škoro, koji je, nažalost, na tom ispitu pao – i pred jedinstvenim vodstvom DP-a i pred našim članstvom, a sada i pred cjelokupnom nacionalnom javnošću.

Paradoksalno je da je Škoro kazneno prijavio stranačke dužnosnike, koji su tražili da predsjednik i njegova najbliža suradnica dovedu poslovanje DP-a u legalne okvire. U tom kontekstu važno je znati da lažno prijavljeni dužnosnici nisu raspolagali financijskim sredstvima stranke; upravo suprotno – Miroslav Škoro je prijavio one koji su mu smetali i stajali na putu svega što je činio tijekom posljednjih mjeseci.
Od komentiranja mogućih daljnjih preobrazbi Miroslava Škore, predsjedništvo stranke će se svakako suzdržati, s obzirom da je naša dužnost čuvati dignitet pokreta, svih naših članova, a u konačnici i bivšeg predsjednika.

Domovinski pokret odbija raditi u korist štete koju Miroslav Škoro u najvećoj mjeri nanosi sam sebi. Njegove banalne optužbe na račun najbližih suradnika, primjerice, za putovanje zrakoplovom na liniji Zagreb – Split, nesuvisle su i krajnje uvredljive, isto kao i suludi napadi na osobe zadužene za nadzor, financije i računovodstvo, koje su otkrile upravo ono što je bivši predsjednik pokušao sakriti. Hrvanje u blatu naprosto nije kategorija u kojoj Domovinski pokret sudjeluje, niti će to ikada biti dijelom našeg političkog stila.

Nakon što je Miroslav Škoro podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika stranke, predsjedništvo Domovinskog pokreta je tu ostavku jednoglasno prihvatilo. Druge mogućnosti, s obzirom na okolnosti - jednostavno nisu postojale. I u ovom trenutku, postupajući opet jednoglasno, zbog lažnog prijavljivanja dužnosnika DP-a i zbog opetovanog nanošenja štete našoj stranci od strane bivšeg predsjednika, poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bi smo zaštitili Domovinski pokret i osigurali normalno funkcioniranje stranačkih tijela.

Svi mi, članovi predsjedništva Domovinskog pokreta, u suradnji s našim parlamentarnim zastupnicima, brojnim članovima i simpatizerima, uz uvažavanje volje naših birača, učiniti ćemo baš sve u daljnjem očuvanju sustava vrijednosti zbog kojih je DP i osnovan.

Pozivamo sve naše članove i simpatizere na jedinstvo i zajedništvo u ovim teškim trenucima", navodi se u priopćenju Domovinskog pokreta. 

Mario Radić, trenutačni vd. predsjednika Domovinskog pokreta komentirao je za Večernji list optužbe Miroslava Škore na njegov račun; između ostalog da štiti Darija Žepinu, da je nakon njegove ostavke trebao odmah sazvati Predsjedništvo, potpisivao je putne naloge itd.

''Ne bih ništa posebno govorio, valjanje u blatu nije moja disciplina. Ono što me razočaralo jest prijava protiv Ljiljane Vuletić, žene koja je samohrana majka i vodi udrugu za djecu oboljelu od malignih bolesti. Ima svoj računovodstveni servis i zbog bilo kakvih prijava mogla bi izgubiti licencu'', kazao je Radić dodavši da ga je sram cijele situacije.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene