Ivica Puljak
Ivica Puljak Foto: Milan Sabic/Pixsell

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak sazvao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je govorio o zapošljavanju bez natječaja u tamošnjem komunalnom poduzeću Čistoća. O kome je točno riječ, nije želio reći.


''Čovjek je bio član HDZ-a i Nadzornog odbora. Zaposlen je bez natječaja. To nije protuzakonito, ali je nemoralno. Takve su stvari upropastile perspektivu ovog grada. To je neprihvatljivo'', kazao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak na izvanrednoj konferenciji za medije u Splitu.

Ivica Puljak Puljak povlači prve poteze u Gradu: Odsad nema zapošljavanja u gradskim tvrtkama, osim u hitnim situacijama

''Mi smo jučer počeli obilaziti gradske firme s namjerom da razgovaramo s direktorima, zaposlenicima o stanju na terenu. Prva je bila Čistoća, tamo smo se našli s direktorom. Razgovarali smo o čišćenju grada i planovima za budućnost. Svakom smo dali zadatak da nam daju izvještaj o zapošljavanju. Mi smo shvatili da je u Čistoći u travnju zaposlen HDZ-ovac koji je bio u Nadzornom odboru. Mi smo izabrani za promjene, želimo prekinuti s tim'', rekao je Puljak.

''To je sve po zakonu, ali je moralno i etički neprihvatljivo. Mislimo da direktor mora snositi odgovornost'', kazao je Puljak i poručio da bi on odstupio da je na njegovu mjestu.

O postupcima direktora ovisit će daljnji koraci, najavio je i dodao da će sjednica Gradskog vijeća biti u utorak ili srijedu. 

Direktor Čistoće Lukša Regja rekao je novinarima nakon današnje gradonačelnikove konferencije kako zna sve u vezi s tim slučajem, dodajući da je gradonačelniku ponudio mandat na raspolaganje. Istaknuo je da mu je rekao kako poštuje svaku njegovu odluku te neka nova uprava, kada dođe, izabere novog direktora.