Policija (Arhiva: Dusko Marusic /PIXSELL)
Policija (Arhiva: Dusko Marusic /PIXSELL)

Istarska policija privela je 39-godišnjeg njemačkog državljanina koji je u noći s ponedjeljka na utorak u Puli, bježeći automobilom od policijske patrole koja je krenula za njim zbog prometnog prekršaja, udario u policijski kombi i ozlijedio dvojicu policajaca.


Iz policije su u četvrtak izvijestili kako su oko 2:50 u Tršćanskoj ulici u Puli uočili Škodu njemačkih registracija kako prelazi na stranu ceste namijenjenu suprotnom smjeru, pa su presretačem krenuli za njim pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala.

Vezani članci Policija, ilustracija (Foto: Pixsell,Duško Jaramaz) Policija objavila: Uhićeni muškarci koji su u Petrinji izboli mladiće i ostavili ih na cesti da leže u vlastitoj krvi Novac u policijskim prostorjiama (Foto: Arhiva/Dino Stanin/PIXSELL) Obrat u slučaju nestanka novca iz zgrade policije u Puli: "Ništa nije ukradeno nego se nije poštivala procedura"

Vozač se oglušio na zahtjev policije, ubrzao i krenuo Istarskim ipsilonom prema Umagu, pri čemu je naglo mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti.

Pritom je udario u policijski kombi te ozlijedio dvojicu policajaca. Na taj je način, navode u PU istarskoj, spriječio policiju u obavljaju službene radnje te je općeopasnom radnjom ugrozio njihove te živote i imovinu ostalih sudionika u prometu.

Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu Nijemac se zaustavio, pa su ga tada policajci uhitili.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u srijedu navečer je priveden te kazneno prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi, oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. (Hina)