Policija (Arhiva: Dusko Marusic /PIXSELL)
Policija (Arhiva: Dusko Marusic /PIXSELL)

Istarska policija privela je 39-godišnjeg njemačkog državljanina koji je u noći s ponedjeljka na utorak u Puli, bježeći automobilom od policijske patrole koja je krenula za njim zbog prometnog prekršaja, udario u policijski kombi i ozlijedio dvojicu policajaca.


Iz policije su u četvrtak izvijestili kako su oko 2:50 u Tršćanskoj ulici u Puli uočili Škodu njemačkih registracija kako prelazi na stranu ceste namijenjenu suprotnom smjeru, pa su presretačem krenuli za njim pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala.

Vezani članci Srednjoškolski đački dom u Zadru Policija kazneno prijavila ravnatelja učeničkog doma: Strancima privatno naplaćivao karantenski smještaj u domu Oružje Skriveno smrtonosno blago: Policija otkrila dva privatna crna arsenala na dva kraja Hrvatske

Vozač se oglušio na zahtjev policije, ubrzao i krenuo Istarskim ipsilonom prema Umagu, pri čemu je naglo mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti.

Pritom je udario u policijski kombi te ozlijedio dvojicu policajaca. Na taj je način, navode u PU istarskoj, spriječio policiju u obavljaju službene radnje te je općeopasnom radnjom ugrozio njihove te živote i imovinu ostalih sudionika u prometu.

Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu Nijemac se zaustavio, pa su ga tada policajci uhitili.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja u srijedu navečer je priveden te kazneno prijavljen zbog prisile prema službenoj osobi, oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. (Hina)