Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pula: Ekološke udruge protiv tvornice Rockwool

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi i aktivisti ekoloških udruga "Ekop Istra" i "Naša zemlja" te članovi Odbora za referendum predvođeni predsjednikom Brunom Poropatom na večerašnjoj su tribini još jednom upozorili da se proizvodnjom kamene vune u tvornici Rockwool u Pićnu oslobađaju otrovni plinovi i otpadni materijal štetan za zdravlje ljudi i okoliš.

Stoga, kako su rekli, zahtijevaju hitno zatvaranje tvornice zbog prekomjernog ispuštanja plinova iz tvorničkog dimnjaka, premda predstavnici "Rockwoola" tvrde kako je količina ispušnih plinova u skladu s propisanim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekološke udruge najavile grupnu tužbe protiv Rockwoola Slika nije dostupna Eko-udruge traže poništavanje tvornice 'Rockwool'

"Nažalost, ujutro umjesto da otvorimo prozore mi ih zatvaramo radi zraka koji ulazi. Očito da je Rockwool, a i država mu se pridružila, osmislio psihološku metodu zastrašivanja i uvjeravanja stanovništva kako bi poručili ljudima koji žive na tom području da nemaju nikakvu moć u raspolaganju sa svojom sudbinom. Mi to nećemo nikada prihvatiti", poručila je predsjednica pićanskog ogranka "Ekop Istre" Kristina Đurović.
Predstavnici ekoloških udruga večeras su opovrgnuli izjavu ministrice zaštite okoliša Marine Matulović-Dropulić koja je nedavno izjavila kako istarske ekološke udruge nisu imale nikakvih primjedbi tijekom javnih rasprava o prostornim dokumentima kojima je u Pićnu predviđena industrijska zona.

"Imamo akte kojim želimo dokazati da smo se mi pravovremeno žalili na izdanu građevinsku dozvolu. Međutim, problem je u tome što se naš akt nije nikada razmatrao", kazao je predsjednik Odbora za referendum bruno Poropat.

Ekološke udruge će svoje protivljenje tvornici kamene vune "Rockwool" u Pićnu ali i gradnji županijskog Centra za gospodarenje otpadom na lokaciji sadašnjeg pulskog deponija Kaštijun izreći će 24. rujna na mirnom prosvjedu ispred Ministarstva zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene