Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRAĐE, PRIJEVARE...

Policija mjesecima nakon počinjenog kaznenog djela šalje fotografije osoba koje traže, doznajemo zašto je to tako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Često objavljujemo fotografije osoba koje policija povezuje s nekim kaznenim djelom, poput krađe, prijevare i slično. Gotovo uvijek ta su kaznena djela počinjena prije dosta vremena. Pitali smo policiju o čemu se radi.

Karlovačka policija traži muškarca s fotografija. Povezuju ga s krađom koja se dogodila u kolovozu ove godine. Zagrebačka pak traži dvojicu zbog prevare i krivotvorenja isprave.

Dva kaznena djela počinjena su u kolovozu, a treće u veljači ove godine. Zašto se toliko kasni s objavama fotografijama, objasnili su nam u PU zagrebačkoj.

Naime, policija prvo poduzima izvide i radnje i tek nakon što se obave sve provjere i ne dođe do rezultata, od DORH-a zatraže odobrenje za objavu fotografija pojedine osobe.

Hoće li nešto ići u medije ili ne, relativno je i ovisi o kaznenom djelu koje je počinjeno i radnjama koje policija poduzima u vezi s tim, poručuju iz zagrebačke policije.

Navode i da im objave u medijima uvelike pomažu jer zaprime dosta informacija od građana. Provjeravaju svaku dojavu, a neke od njih rezultiraju pozitivno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provaljivao u ugostiteljske objekte Prepoznajete li muškarca na fotografiji? Policija ga traži zbog dvije krađe iz siječnja i veljače

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rigorozna kazna Vozio s 2,4 promila, bez vozačke dozvole i osobnih dokumenata: Policija mu oduzela automobil zbog ponavljanja prekršaja

Naglašavaju i da osobe s fotografija nisu osumnjičene, već se radi o osobama koje se povezuje s navedenim kaznenim djelom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene