Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na križanju Zagrebačke avenije i Puljske ulice na semafore su prvi put u Hrvatskoj ugrađeni ekranina kojima pješaci mogu vidjeti odbrojavanje sekundi do zelenog svjetla.


Pritiskom na taster, pješacima se počinju odbrojavati sekunde do njihova svjetla kaže Snješko Smailović, direktor Peek prometa za Večernji list, tvrtke koja je pokusno postavila nove semafore. 

Vezani članci Leonardo Bressan (Foto: Dnevnik.hr) Novi sustav naručivanja: Hitni pacijenti doći će na red unutar 14 dana, uvode se crvene, žute i zelene liste čekanja Semafor za pješake koji bulje u mobitel (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Kako su pješaci i biciklisti reagirali na semafor za one koji zure u mobitel

I dok pješaci na Zagrebačkoj izriču pohvale za nove semafore oni u centru grada na križanju Gundulićeve i Masarykove ulice jučer su imali razloga za ljutnju.

Zbunjeno su i uplašeno prelazili cestu jer je neki neodgovorni građanin ili fakin s lošim smislom za humor okrenuo jedan od semafora. 

Dok su razmišljali koji bi semafor trebao biti pravi, mnogima se već promijenilo svjetlo.

Jesu li prometni policajci napisali kaznu nekom pješaku koji je istodobno prelazio i na crveno i na zeleno svjetlo nije poznato.

- Neki idiot je zakrenuo semafor za 90 stupnjeva što je vrlo opasno jer se ugrožava sigurnost ljudi u prometu. Zbog toga se nekada išlo u zatvor - ljutit je bio Zvonko Vorel, šef za semafore u Zagrebačkim cestama, koji je rekao da su radnici oko podneva vratili semafor u pravi položaj.