Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji broj ministarstava

Prve reakcije na novu vladu: "To je lakirovka, a ne reorganizacija. Neka spajanja su izvan svake pameti"

Predsjednica GLAS-a i zastupnica u Hrvatskom saboru Anka Mrak-Taritaš ocijenila je u četvrtak da se iz najavljenog sastava nove Vlade vidi da je prvi korak u novom mandatu Andrej Plenković počeo lakirovkom, a ne ozbiljnom reorganizacijom.

"Od silnih najava reorganizacije dogodilo se vrlo malo, očito i dalje ne postoji volja ni snaga za bilo kakve ozbiljne zahvate", upozorila je Mrak-Taritaš u priopćenju te je dodala da joj uopće ne pada na pamet upotrijebiti riječ "reforma".

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Andrej Plenković Iz minute u minutu Počinju pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta: Ovo su ljudi koji će voditi razgovore, DP ima četiri ključna uvjeta Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Prije četiri godine osnovali su cijelo novo ministarstvo da bi jedan čovjek mogao biti ministar, a ovaj put imamo samo predstavu, a ne ozbiljno smanjenje broja ministarstava, ustvrdila je Mrak-Taritaš komentirajući Plenkovićevu najavu da će nova Vlada imati 16 ministarstava i četiri potpredsjednika,

Iz primjera Ministarstva branitelja, čije je pripajanje Ministarstvu obrane bilo najavljeno i zvučalo je potpuno logično, vide se dosezi novog-starog hrvatskog premijera.

"Plenkovića su u samo nekoliko dana, ako ne i sati, uvjerili da Ministarstvo branitelja treba obvezno zadržati. S druge strane, izvan svake pameti čini se spajanje turizma, mladih i sporta", kaže Mrak-taritaš.

To nije volja za reformama, nego nastavak zadovoljavanja pojedinačnih interesa raznih grupacija u HDZ-u, poručila je Mrak-Taritaš, koja smatra da "ulazimo u nove četiri godine zadovoljavanja apetita HDZ-ovaca na račun Hrvatske".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene