Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrošačke cijene

Provjerite koja je hrana najviše poskupjela, a koja pojeftinila u posljednjih godinu dana

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Cijena hrane Cijena hrane Foto: Marko Picek/Pixsell +0 Ilustracija Galerija 1/3 >>
Inflacija je u devetom mjesecu znatno usporila na godišnjoj razini, no cijene su i dalje mnogima previsoke. Infografika prikazuje cijene voća, povrća i prehrambenih proizvoda u posljednjih godinu dana.

Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u rujnu 6,7 posto više u odnosu na isti lanjski mjesec, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku (DZS), što je najniža stopa inflacije od veljače prošle godine.

Inflacija je u devetom mjesecu znatno usporila na godišnjoj razini, s obzirom na to da je u kolovozu inflacija iznosila 7,8 posto. Stopa od 6,7 posto najniža je stopa inflacije od veljače prošle godine, kada je iznosila 6,3 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija ANALIZA IVANA ODRČIĆA Dolazi zima, hoćemo li se imati čime grijati? Najveći rizik leži u odlukama dviju država: "Tim činom cijene plina bi eksplodirale"

Infografika prikazuje cijene voća, povrća i prehrambenih proizvoda u posljednjih godinu dana. Od ukupno 103 proizvoda i usluga, čije cijene prati Državni zavod za statistiku, u posljednjih su godinu dana njih 93 poskupjela, a samo je 10 pojeftinilo. Najviše su poskupjeli crveni luk (+ 66 %), krumpiri (+ 33 %) i čips (+ 29 %), a najviše su pojeftinili suncokretovo ulje (- 30 %), limun (- 18 %) i jogurt (- 11 %). 

Ilustracija Cijena hrane Foto: Marko Picek/Pixsell

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene