Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

U neizdrživim bolovima hitnu pomoć čekala šest sati pa preminula u bolnici: ''Bijes, strašan bijes''

Drago Makaj o preminuloj supruzi
Drago Makaj o preminuloj supruzi Foto: Provjereno
O problemima u zdravstvenom sustavu bavi se večerašnja emisija Provjereno, u kojoj progovara suprug žene koja je preminula nakon što je šest sati čekala hitnu pomoć.

Zbog supruge koja je teško disala i bila u neizdrživim bolovima Drago Makaj usred noći je dva puta zvao hitnu. Kako tvrdi, dežurnoj dispečerki pokušao je ukazati na teške simptome koje je supruga imala. Nekoliko je puta, kaže, napomenuo i da je nedavno operirala kralježnicu. Stoga je on nije mogao sam odvesti u bolnicu. Međutim, tek šest sati kasnije hitna pomoć je stigla i odvezla je u bolnicu, u kojoj je idućeg dana i preminula.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Umjesto pregleda, doživjele traumu - 3 večeras u Provjerenom Umjesto pregleda, doživjele traumu. Pacijentice optužuju ginekologa za seksualno zlostavljanje: ''Što sam više razmišljala i čega sam se sjećala, sve mi je bilo gore i lošije''

''Bijes, strašan bijes. Jednostavno, dandanas se ne mogu pomiriti s tim. Mi smo imali poziv prema Hitnoj i oni nisu izašli van'', govori za Provjereno Drago Makaj, suprug preminule.

Drago Makaj o preminuloj supruzi Drago Makaj o preminuloj supruzi Foto: Provjereno

Prije šest mjeseci sličan slučaj dogodio se i u Splitu. Tada je novinar Vladimir Matijanić tražio pomoć, koju, kako smatraju njegovi kolege i bližnji, nije dobio.

Iz Zavoda Varaždinske županije tvrde da je sve bilo po pravilima struke, no sami zdravstveni djelatnici kažu kako je sustav u ozbiljnim problemima. Kako izbjeći nove tragedije?

Cijelu priču pogledajte u Provjerenom večeras u 23 sata.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene