Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOG LIJEČNIKA NEĆE ZABORAVITI

Potresna ispovijest Branka: "Zauvijek ću pamtiti 4. lipnja i riječi liječnika Hitne, preklinjao sam ga da mi da lijek"

Branko, mještanin Garjaka kraj Vrlike
Branko, mještanin Garjaka kraj Vrlike Foto: N1
Branko boluje od opstruktivne kronične bolesti pluća, a 4. lipnja i dolazak Hitne pomoći uvijek će pamtiti, nakon toga proveo je 16 dana na intenzivnoj u splitskom KBC-u.

Stanovnik Garjaka kraj Vrlike Branko boluje od opstruktivne kronične bolesti pluća, a zbog svoje bolesti 16 sati dnevno ovisan je o kisiku.

Pročitajte i ovo Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?'' Slika nije dostupna TRAŽIO POMOĆ, ALI... Objavljene uznemirujuće audiosnimke Matijanićevih poziva Hitnoj i bolnici: "Ako za pet dana budete i dalje imali fibru i teže disali, dođite"

Ni kisik ni pumpice ne pomažu mu uvijek te je primoran zvati Hitnu pomoć kada se stanje pogorša. 

Branko posebno pamti 4. lipnja kada je zvao Hitnu pomoć.

"Došao je doktor, ne mogu se sjetiti njegova imena i prezimena rekao mi je da će mi dati Solu-Medrol te da će mi od toga biti dobro. Kako sam često u tim situacijama znao sam da mi neće biti bolje, ali šutio sam. Dali su mi lijek te otišli",  opisuje za N1 Branko taj dan.

Molio sam ga, ali ništa

Stanje mu se pogoršalo, a kako mu je bilo sve gore sljedeće jutro ponovno je nazvao Hitnu te je došao isti liječnik.

"Rekao mi je da mi neće aminofilin. Iako sam ga molio da mi da taj lijek te mu pokušao objasniti da mi ga daju drugi liječnici te da mi je od njega bolje on je rekao da mi ga neće dati i da je on doktor. Također je rekao - neka ti ga drugi daju, ja neću. Daju ti ga samo da te skinu s neke stvari", opisuje Branko te dramačne trenutke, a nakon toga je proveo 16 dana na intenzivnoj u splitskom KBC-u.

Zbog spomenutog je liječnika triput slao dopis Ministarstvu zdravstva i zahtijevao inspekciju, ali nitko mu se nije javio.

"Da je tad inspekcija došla i pročešljala hitnu medicinsku pomoć, sad ne bi pokojni Matijanić bio pod zemljom, nego bi se drugačije gledalo na to", smata Branko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene