Stan najdugovječnijeg gradonačelnika Milana Bandića opremljen je luksuznim namještajem koji je vrijedan gotovo milijun kuna, a "Provjereno" donosi iskaz arhitekta i dizajnera interijera Ante Vrbana koji je raskrinkao pomno skrivanu tajnu gradonačelnika.

Galerija Hoće li se zbog Bandićeva luksuzna namještaja mijenjati Zakon o sprječavanju sukoba interesa? - 4 Hoće li se zbog Bandićeva luksuzna namještaja mijenjati Zakon o sprječavanju sukoba interesa? - 1 Hoće li se zbog Bandićeva luksuzna namještaja mijenjati Zakon o sprječavanju sukoba interesa? - 3 +5 Hoće li se zbog Bandićeva luksuzna namještaja mijenjati Zakon o sprječavanju sukoba interesa? - 2

Da živi skromno tvrdio je Bandić čiju je skromnost pod upitnik doveo Vrbanov iskaz da je samo Bandićeva kuhinja koštala otprilike 350.000 kuna, blagovaonski stol oko 50.000 kuna te svaka stolica i do 35.000 kuna, dok je deka na kojoj spava pas Rudi iznosila do tisuću kuna.

Vezani članci Pavo Kostopeč Kostopeč: ''Mislav Herman zbog suradnje s Milanom Bandićem ne bi trebao voditi gradski HDZ'' Provjereno: Milan Bandić - 3 Nakon smrti Milana Bandića uslijedile ostavke, smjene, istrage i uhićenja: "Ne smije se dogoditi to da se sve svede na 'sjaši Kurta, uzjaši Murta'"

Bandić je u imovinsku karticu upisao stan u Bužanovoj ulici ukrašen Fendi namještajem i kupljen kreditom.

Stan na Trgu Petra Petretića u vlasništvu je njegove kćeri Anamarije, kojoj ga je kupila majka Vesna Bandić - koja ga je na nju prepisala - od poduzetnika Željka Šelendića. Iako je stan uređen novim namještajem, Šelendić je USKOK-u tvrdio da nije platio taj namještaj. No, Ante Vrban srušio je njegov iskaz.

"Meni je Željko Šelendić rekao kako će me kontaktirati Anamarija Bandić vezano uz uređenje navedenog stana odnosno izbor namještaja, čemu ja nisam pridavao mnogo pozornosti budući sam ga smatrao svojim klijentom, a u osnovi on je i platio cjelokupne troškove uređenja stana", otkrio je Vrban.

Šelendić je dobivao poslove s Gradom Zagrebom, a pitanje reporterke Ane Malbaše je li bilo ikakvih pogodovanja nije htio komentirati.

Istražitelji su sumnjali da Milan Bandić raspolaže s još tri stana, a ljudi su potvrdili da su ga viđali na Gračanima, Jarunu i Krugama. Vrban je uređivao i stan na Gračanima.

"Jednom me je prilikom nazvala jedna muška osoba kojoj se ja više ne sjećam imena, te me je zamolila da svojim savjetom pomognem u vezi uređenja jednog stana u Gračanima za koji  meni nije poznato u čijem je vlasništvu", posvjedočio je Vrban koji svoju uslugu nije naplatio, ali je otkrio da mu je Bandić u znak zahvalnosti poklonio stan na Vrbiku.

"Provjereno" je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tražilo odgovor na pitanje treba li Bandić skupocjeni namještaj unijeti u svoju imovinsku karticu, a kada je doznalo da to ne treba učiniti jer zakonodavac nije propisao da dužnosnici upisuju predmete kućanstva vrjednije od 30.000 kuna, s time je suočilo saborske zastupnike.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjoj emisiji.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju