Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Bandića, koji je prijavljen da je gradskim novcem podmirio odlazak službenika na pogreb njegove majke u BiH, jer je utvrđeno da je sam podmirio trošak.


U prijavi protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića stoji da je gradski protokol organizirao prijevoz za službenike s nekoliko autobusa u Grude u iznosu od 50.000 kuna.

Vezani članci Marin Medak Zagrebačkim ugostiteljima nove olakšice zbog koronakrize: "Ako nema gostiju, neće biti niti radnih mjesta" Građani o epidemiološkim mjerama Građani su svjesni da situacija nije dobra i da su brojke zastrašujuće: "Apeliram na sve mlade da nose maske i da pregrme ovaj period"

No Povjerenstvo je utvrdilo da Bandić nije prekršio zakon jer je na njegovo ime naslovljen račun, a osim toga Grad Zagreb se očitovao da oni nisu platili prijevoz na pogreb, rečeno je na sjednici Povjerenstva u petak.

Protiv Bandića pred Povjerenstvom se vodi više postupaka, a u nekima je kažnjen. Utvrđeno je, primjerice, da se nalazio u "odnosu ovisnosti" jer je odvjetničkom društvu Marijana Hanžekovića, koji mu je platio jamčevinu od 15 milijuna kuna za izlazak iz istražnog zatvora, dodijelio posao zastupanja grada i Holdinga vrijedan 25 milijuna kuna, zbog čega je kažnjen s 30.000 kuna.

Na dnevnom redu Povjerenstva našao se i gradonačelnik Velike Gorice i zastupnik HDZ-a Dražen Barišić, protiv kojeg je pokrenut postupak zbog moguće nedopuštenog dara u kojem će se utvrđivati tko mu je pokrio troškove puta i smještaja na utakmicu između mađarske i hrvatske reprezentacije, o čemu se HNS nije očitovao.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić kažnjen je s 2000 kuna zbog nesklada u imovinskoj kartici s obzirom na to da nije prijavio promjene u primanjima supruge dok je bila na porodiljnom dopustu, ali ni primitak od 500 kuna za predavanje od Hrvatskog državnog savjeta.

Piletić se pred Povjerenstvom očitovao kako je vezano za suprugu, u karticu unio sve dostupne podatke, a priznao je da je jednokratnu naknadu za predavanje zaboravio unijeti.

Zbog nesklada u imovinskoj kartici s 3000 kuna kažnjen je načelnik Otoka Dušan Đula. (Hina)