Posljednjih dana javnost ne prestaje brujati o aferi u vezi s nelogičnostima u imovinskoj kartici ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića. Provjereno ekskluzivno otkriva da sporna kuća nije jedina prešućena stvar u ministrovoj imovinskoj kartici.

Galerija Provjereno otkriva sumnjiv detalj iz kartice ministra Tolušića (Foto: Provjereno) - 2 Provjereno otkriva sumnjiv detalj iz kartice ministra Tolušića (Foto: Provjereno) - 1 Provjereno otkriva sumnjiv detalj iz kartice ministra Tolušića (Foto: Provjereno) - 4 +4 Provjereno otkriva sumnjiv detalj iz kartice ministra Tolušića (Foto: Provjereno) - 3

Doznalo se da je ministar Tomislav Tolušić u imovinsku karticu, koju je dužan popuniti kao državni dužnosnik, upisao da njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, dok podaci iz katastra svjedoče da je njezina stvarna veličina 330 kvadrata, a na istom je zemljištu još jedna zgrada koja uopće nije prijavljena.

Vezani članci Pas kojeg je zlostavljao Ivor Ivanišević - 3 Srušena presuda u slučaju od kojeg se okreće želudac: Zaposlenik Europskog parlamenta ponovo će na sud zbog silovanja svoga psa Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 2 Što se to gradi u Brodu na Kupi - spalionica otpada u srcu prirode? Stanovnici su na nogama: ''Tu se pojavljuju neki ljudi...''

Večerašnje Provjereno ekskluzivno otkriva da to nije jedina prešućena stvar u ministrovoj imovinskoj kartici. Naime, atraktivno zemljište u građevinskoj zoni, odnosno livada od 446 metara kvadratnih u Privlaci kod Zadra, udaljena 300 metara od mora, jedno je vrijeme u imovinskoj kartici ministra Tolušića bila prijavljena kao zemljište u vrijednosti od 115 tisuća kuna. Ekipa Provjerenog odlučila je istražiti kako je moguće da je zemljište na takvoj lokaciji procijenjeno na toliku vrijednost, s obzirom na to da je cijena okolnih zemljišta višestruko veća.

Kao što i piše u imovinskoj kartici, livada je donedavno bila u vlasništvu ministrove supruge. Sada je zemljište prodano, a ugovor je ovjeren u ožujku ove godine iako je iz imovinske kartice nestalo u listopadu prošle godine. Ekipa Provjerenog pokušala je doznati koliko su na prodaji zaradili Tolušići, jer ni to ne piše u kartici. Zašto je zemlja nestala iz kartice nekoliko mjeseci prije nego što je kod javnog bilježnika ovjeren ugovor o kupoprodaji?

Javnost je sumnjičava i zbog toga što je ministrovu kuću u Virovitici gradila upravo tvrtka koja je na županijskim natječajima u njegovu mandatu uprihodila pet i pol milijuna kuna. Međutim, večerašnje Provjereno otkriva da to nije prvi i jedini sumnjiv slučaj vezan za ministra Tolušića i građevinske tvrtke koje su poslovale s Virovitičko-podravskom županijom.

Cijelu reportažu pogledajte u emisiji Provjereno večeras u 22:30 na Novoj TV.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju