Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula motociklistkinja (17)

Poginula im prijateljica: Prosvjedom upozoravaju na opasno križanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto kružnog toka sa šest ulaza kao jedinog normalnog i prihvatljivog rješenja, napravljeno je više malih raskrižja u jednom, pa vozači često ne znaju tko gdje ima prednost.

Tragična smrt nedužne 17-godišnjakinje motociklistkinje, koja koja je prošlog tjedna poginula u sudaru s BMW-om na križanju Svačićeve, Lucićeve i Rimčeve ulice u Slavonskom Brodu, prelila je čašu strpljenja stanovnika obližnjih naselja Jelas i Josip Rimac.

Pročitajte i ovo Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama'' Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija

Uvidjevši kako nadležni unatoč stalnim upozorenjima ništa na poduzimaju, njezini su prijatelji odlučili uzeti stvari u svoje ruke. Nakon što su položili vijence i zapalili svijeće na Jasmininu posljednjem počivalištu, danas su organizirali jednosatni mirni prosvjed na najopasnijemu gradskom raskrižju.

>>Korčula: U sudaru automobila i kamiona smrtno stradala jedna osoba

'Ovo je prevršilo svaku mjeru. Na ovom se raskrižju stalno događaju nesreće, koliko još ljudi treba stradati pa da se nešto napravi? Živim u blizini, ali na Jelas uvijek idem drugim putem, jer me strah da me netko ne pokupi' rekla je Jelena Senjak, još pod dojmom tragedije u kojoj je izgubila svoju prijateljicu.

Izgrađeno za potrebe normalnog prilaza graničnom prijelazu sa susjednom BiH, ovo izuzetno prometno raskrižje svojom je nelogičnom izvedbom od početka izazivalo negodovanje Brođanima. Umjesto kružnog toka sa šest ulaza kao jedinog normalnog i prihvatljivog rješenja, napravljeno je više malih raskrižja u jednom, pa vozači često ne znaju tko gdje ima prednost. Sve to rezultira čestim nesrećama u kojima je u proteklih nekoliko godina teže i lakše stradalo nekoliko ljudi.

'Današnje okupljanje je samo prvi korak. Ako se na ovom mjestu hitno ne izgradi kružni tok, organizirat ćemo niz novih prosvjeda i blokirati promet sve dok se naš zahtjev ne usvoji' rekao je Danijel Gvozdarević, inicijator akcije i jedan od pedesetak okupljenih prosvjednika. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene