Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se odluka Vrhovnog suda

Udruga Franak: "Morate izabrati hoćete li služiti opljačkanim građanima ili bankama"

Aktualno Galerija Vrhovni sud odlučuje o švicarcima - 2 Vrhovni sud odlučuje o švicarcima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vrhovni sud odlučuje o švicarcima - 3 Vrhovni sud odlučuje o švicarcima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Goran Aleksić Goran Aleksić Foto: DNEVNIK.hr +0 Vrhovni sud odlučuje o švicarcima - 1 Galerija 1/4 >>
Na sjednici Vrhovnog suda u utorak očekuje se odluka imaju li građani koji su zamijenili kredite iz švicarskog franka u euro pravo na obeštećenje.

Udruga Franak još se jednom okupila na Zrinjevcu i od sudaca tražila pravdu za 55.000 obitelji. Iz Udruge tvrde da ako Vrhovni sud zauzme stav u korist građana na štetu banaka, oko 90 posto banaka u Hrvatskoj trebalo bi isplatiti građanima između 20 i 25 milijardi kuna.

"Poručujemo s ovog mjesta sutkinjama i sucima - ili ćete biti pravnici, suci ili moralni pobjednici odlučujući u korist potrošača, ili ćete odlučujući u korist banaka biti sve suprotno tome.

Pročitajte i ovo Udruga Franak (Foto: Dnevni.hr) NAKON PRESUDE ESLJP-A Udruga Franak očekuje da Vrhovni sud potvrdi pravo na obeštećenje svim potrošačima s konvertiranim kreditima

Morate izbrati hoćete li služiti pravu, pravdi i opljačkanim građanima ili ćete služiti bankama, lopovima. Na vama je sutra da odlučite o tome", poručio je Goran Aleksić iz udruge Franak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene