Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilno bankarstvo

Velika promjena u banci zbunila građane: Doznajemo kako možete zadržati fizički token

Ilustracija - 6
Ilustracija - 6 Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija - 6 Ilustracija - 6 Foto: Getty Images Ilustracija - 5 Ilustracija - 5 Foto: Getty Images Ilustracija - 4 Ilustracija - 4 Foto: Getty Images Ilustracija - 3 Ilustracija - 3 Foto: Getty Images +1 Ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Zagrebačka banka najavila je da od 15. veljače ukida fizički token za obavljanje transakcija preko e-Zabe te identifikaciju u sustavu e-Građani. Usluga prelazi u potpunosti na m-token te će biti potrebno instalirati aplikaciju m-zaba na pametne mobilne telefone.

Odluka o ukidanju fizičkog tokena iznenadila je građane koji nemaju ili ne koriste pametne telefone i aplikacije, to su prije svega stariji građani i oni koji su do sada koristili jedino uslugu e-zaba na računalima. Njima u tom slučaju preostaje samo odlazak do poslovnice kako bi platili račune ili dobili uvid o transakcijama. 

Banka je stoga odredila vrijeme prilagodbe od 16. veljače do 15. svibnja 2024. godine. Do tog datuma bit će i dalje moguće koristiti fizički token, ali u suženom opsegu, doznajemo iz Zagrebačke banke.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Ocjena ustavnosti Ustavni sud odlučio o neradnoj nedjelji

To znači da ćete moći pristupiti svom računu e-zaba na računalu i platiti račune i režije te ćete se moći identificirati radi pristupa sustavu e-Građani.

Više neće biti moguće fizičkim tokenom potvrditi plaćanja karticama preko interneta u web-trgovini. Ta vrsta potvrde ukida se i radi sigurnosti kupovine preko interneta, a odnosi se samo na fizički token.

Pročitajte i ovo Prosvjed fizioterapeuta - 1 Koeficijent i nama FOTO Fizioterapeuti prosvjeduju, Beroš im odgovorio: Previše vas je

Kako zadržati fizički token? 

Fizički token moći ćete koristiti i dalje. Za to je potrebno u roku od 16. veljače do 15. svibnja 2024. godine doći u poslovnicu Zagrebačke banke i potpisati Sporazum o nastavku korištenja fizičkog tokena, što će vam tada biti omogućeno, kako kažu, do daljnjega.

Iz banke dodaju i kako klijentima koji su prethodno koristili fizički token nude mogućnost besplatnog ugovaranja mobilnog tokena, a za to se mogu obratiti bankarima u poslovnici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasni za mališane Djeca ih jako vole, ali stručnjaci upozoravaju da ih ne smiju piti mlađi od četiri godine

Više informacija o prednostima korištenja m-tokena, kao i sve dodatne informacije o prelasku, klijenti mogu pronaći na službenoj web-stranici Zagrebačke banke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene