Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Drugi po veličini ikada pronađeni biser naći će se idućeg mjeseca na dražbi gdje bi, prema očekivanjima, trebao postići cijenu od 250.000 funti (1,81 milijuna kuna), objavila je aukcijska kuća Bonhams.


Biser težak 2,25 kilograma, promjera 15 centimetara i u obliku ljudskog mozga, bit će ponuđen na dražbi u Los Angelesu 6. prosinca.

Vezani članci Apsurdne dražbe na Porečkom sudu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Apsurdne dražbe na porečkom sudu: Uredno plaćeni stanovi našli se na bubnju, vlasnici nisu ni obaviješteni Prodaja državnih vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Država rasprodaje svoja vozila: Cijene se kreću već od primamljivih 600 kuna

>> Naručio kamenice i dobio biser

'Ovo je životna prilika da vidite jedno od unikatnih prirodnih blaga', rekao je Mitch Jakubovic, gemolog iz New Yorka. 'Biser ove veličine ne samo da je najveći koji smo ikada vidjeli, nego je među najvećima ikada pronađenima u povjesti', dodao je.

Biser, pronađen u vodama oko Filipina, bit će prodan na aukciji u Prirodoslovnom muzeju u Los Angelesu zajedno s donjom ljušturom goleme školjke u kojoj je nastao.

Najveći poznati biser težak je 6,4 kilograma, pronađen također na Filipinima 1934. godine. (Hina)