Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istraga i suspenzije

Procurila nevjerojatna snimka, policajac jeo čvarke na pretresu kod Tomislava Sablje: "Samo krkaj, Roki"

Policija
Policija Foto: Vojko Basic/Cropix
Procurila je snimka na kojoj se vidi jedan policajac kako s tada osumnjičenim za razne kriminalne radnje Tomislavom Sabljom razgovara za stolom. Jeli su se sarma, sir, čvarci...

"Probaj sir, da ne kažeš da nisi probao. Samo krkaj, Roki", rekao je Tomislav Sabljo policajcu koji mu je došao u pretres doma 2021. godine. "Probaj i čvarke", čuje se Sabljo kako nudi hranu policajcu, što je on i učinio.

Zagrebačka policija potvrdila je kako se radi o njihovu zaposleniku te da su žurno zatražili utvrđivanje svih činjenica i okolnosti pod kojima je nastala snimka, kao i utvrđivanje statusa osoba sa snimke.

"U pretrazi su sudjelovala još dva policijska službenika. Načelnik Rašić udaljio je iz službe svu trojicu policijskih službenika te će protiv njih podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. O događaju sa snimke odmah je obaviješteno i nadležno državno odvjetništvo, koje će policija izvještavati o svemu utvrđenom", rekli su iz policije za 24 sata koji je snimku objavio.

Pročitajte i ovo Ubojstvo na Trešnjevci Ubojstvo u Ritzu Procurio dio iskaza svjedoka, otkriveno što je Sabljo učinio te noći i potom rekao: "Dobio je tko je zaslužio, dobit ćete i vi"

Iz policije kažu da je kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg je nastala snimka, okončano podnošenjem kaznene prijave protiv Tomislava Sablje, a koji je tada i predan pritvorskom nadzorniku.

Podsjetimo, prošlog mjeseca Sabljo je ubijen u noćnom klubu Ritz nakon obračuna više osoba, u kojem se na kraju potezalo i oružje.

Pročitajte i ovo Osumnjiceni za ubojstvo Tomislava Sablje - 2 OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE Ubojstvo u noćnom klubu: Zaštitar i suspendirani policajac idu u istražni zatvor na mjesec dana

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić kazao je da je "svjestan koliko nepopravljivu štetu ugledu policijske službe nanose ovakva, u najmanju ruku neprofesionalna ponašanja u redovima zagrebačke policije".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene