Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tuđoj koži

Probajte sami sastaviti gradski proračun!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko ste puta pomislili kako biste sami bolje sastavili proračun od onih koji su za to zaduženi?

Riječani odnedavno mogu to i pokušati. Računalna igrica 'Proračunajme' putem koje građani sami mogu pokušati sastaviti proračun grada izazvala je velik interes te ju je u svega mjesec dana odigralo čak pet i pol tisuća građana. Igrica se temelji na stvarnim brojkama, a gradonačelnik će najbolje ocijenjene projekte uzeti u obzir pri stvaranju proračuna za iduću godinu.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti

'Cilj je bio da to napravimo da bude nekako moderno, da ne liči na excell tablicu te da bude i mladima fora koje možda to toliko ne zanima kao i da onima koje zanima da kvalitetnu informaciju', kaže koautor igrice Dobriša Radovanović. Željko Jovanović, zamjenik riječkoga gradonačelnika, smatra kako su zahvaljujući igrici mnogi shvatili kako je teško zadovoljiti potrebe i želje svih Riječanki i Riječana.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene