Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko ste puta pomislili kako biste sami bolje sastavili proračun od onih koji su za to zaduženi?


Riječani odnedavno mogu to i pokušati. Računalna igrica 'Proračunajme' putem koje građani sami mogu pokušati sastaviti proračun grada izazvala je velik interes te ju je u svega mjesec dana odigralo čak pet i pol tisuća građana. Igrica se temelji na stvarnim brojkama, a gradonačelnik će najbolje ocijenjene projekte uzeti u obzir pri stvaranju proračuna za iduću godinu.

Vezani članci Pravosudni policajac slučajno se propucao u zgradi riječkog suda (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Operiran pravosudni policajac koji se slučajno propucao na Županijskom sudu u Rijeci Boris Lalovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Lalovac: "Vlada nema mehanizme zaštite ukoliko ponovo dođe do krize"

'Cilj je bio da to napravimo da bude nekako moderno, da ne liči na excell tablicu te da bude i mladima fora koje možda to toliko ne zanima kao i da onima koje zanima da kvalitetnu informaciju', kaže koautor igrice Dobriša Radovanović. Željko Jovanović, zamjenik riječkoga gradonačelnika, smatra kako su zahvaljujući igrici mnogi shvatili kako je teško zadovoljiti potrebe i želje svih Riječanki i Riječana.