Vinkovci: U oružanoj pljački ranjena žena
Vinkovci: U oružanoj pljački ranjena žena Foto: Davor Javorović/Pixsell

U pritvoru vukovarsko-srijemske policije završio je 71-godišnjak iz Retkovaca nedaleko Vinkovaca osumnjičen da je pokušao ubiti 53-godišnjakinju na koju je pucao iz pištolja, ali i policajca van službe koji ga je svladao i uhitio upotrijebivši pritom vatreno oružje.


Iz policije su izvijestili kako je 17. ožujka oko 21,20 sati 71-godišnjak pod utjecajem alkohola pokušao nasilno ući u obiteljsku kuću 53-godišnjakinje u Novoj ulici u Vinkovcima te joj uputio ozbiljne prijetnje smrću zbog čega je zatražila intervenciju policije.

U strahu za vlastiti život, 53-godišnjakinja je žurno napustila obiteljsku kuću te se trčeći udaljavala Novom ulicom i potom Privlačkom ulicom. Za njom je odmah krenuo 71-godišnjak te u njenom smjeru ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, uslijed čega je 53-godišnjakinja zadobila prostrijelnu ranu ruke.

U daljnjem napadu spriječio ga je policijski službenik PU vukovarsko-srijemske van službe koji je, čuvši hice iz pištolja, "izdao više upozorenja i naredbi počinitelju".

Unatoč danim zapovijedima, 71-godišnjak je nastavio pucati u smjeru 53-godišnjakinje i policijskog službenika koji je potom u krajnjoj nuždi uporabio vatreno oružje kako bi otklonio izravnu opasnost za svoj život i život 53-godišnjakinje, navodi policija te dodaje kako je intervencijom policije 71-godišnjak uhićen uz uporabu sredstava prisile te je priveden u prostorije policije.

Policajac u kladionici Osvojio oko 1900 kuna: Policajac kockao u uniformi, kolega ga čekao u službenom autu. Privremeno je udaljen iz službe

Prostrijeljena 53-godišnjakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je Opću županijsku bolnicu Vinkovci, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena, ističe policija u priopćenju navodeći kako 71-godišnjak i policijski službenik nisu ozlijeđeni.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 71-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i streljiva, sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, slijedi mu optužni prijedlog nadležnom sudu.

Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabe sredstava prisile opravdanima i na zakonu utemeljenima, izvijestila je policija.