Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trakavica se nastavlja

Novo priopćenje Vlade: Kako su se Plenković i Milanović dogovorili - "Vezano uz ostala imenovanja..."

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Damir Krajac/Cropix
Tek što su se premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović usuglasili oko ravnatelja VSOA-e, stižu novi problemi. Vlada se oglasila priopćenjem.

Plenković i Milanović, kako je navedeno u nedjelju, dogovorili su se oko ravnatelja VSOA-e. Na pitanje jesu li zatoplili odnosi s Milanovićem, Plenković je odgovorio da se uvijek kulturno pozdrave na Oluji i na Alci.

Već u ponedjeljak, stiglo je novo priopćenje iz Vlade. 

Pročitajte i ovo Požar na jahti Pune ruke posla Dramatičan vikend na moru: Havarija na izletničkom brodu, požar motorne jahte i jedriličari suočeni s nevremenom

Priopćenje iz Banskih dvora prenosimo u cijelosti.

"Predsjednik Vlade Andrej Plenković prošli je tjedan potpisao i poslao prijedlog novog ravnatelja VSOA-e, s ciljem da se osigura puna funkcionalnost Agencije i da se što prije sazove sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora.

Predsjednik Vlade prigodom razgovora s predsjednikom RH u Sinju kazao je da nakon 10. kolovoza više neće supotpisivati rješenje za privremeno vođenje VSOA-e, s obzirom na to da je i Ured predsjednika RH izrazio suglasnost s predloženim kandidatom za ravnatelja VSOA-e.

S time u vezi, današnjim supotpisom predsjednika RH ispoštovan je prijedlog Vlade da brigadni general Ivan Turkalj postane novi ravnatelj VSOA-e.

Pročitajte i ovo Šušur na Sinjskoj alki Ivo Zorica Slavilo se u kući najtrofejnijeg živućeg alkara: "Trofeje je sad malo teže izbrojiti"

Vezano uz ostala imenovanja na vojne dužnosti u sustavu obrane, napominjemo da je niz prijedloga na stolu kod predsjednika RH već mjesecima i oni se rješavaju po drugačijoj proceduri od VSOA-e, koja uključuje načelnika Glavnog stožera OSRH, ministra obrane i predsjednika RH.

Za razliku od ostalih vojnih dužnosti, imenovanje ravnatelja VSOA-e supotpisuju predsjednik Vlade i predsjednik RH", navode u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene