Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na Vladu

Prije četiri godine još jedan čin na Markovu trgu šokirao je javnost, 2008. muškarac se Yugom zabio u Sabor

Napadač na policajca pred Vladom
Napadač na policajca pred Vladom DNEVNIK.hr/Facebook
Aktualno Galerija Napadač na policajca pred Vladom Napadač na policajca pred Vladom Foto: DNEVNIK.hr/Facebook Napadač na policajca pred Vladom Napadač na policajca pred Vladom Foto: DNEVNIK.hr +0 Napadač na policajca pred Vladom Galerija 1/3 >>
Prije četiri godine još jedan čin na Markovu trgu šokirao je javnost. Danijel Bezuk pucao je na Banske dvore. 2008. godine muškarac se Yugom zabio u Sabor.

Oko 9:40 ispred ograde na južnoj strani Markova trga nepoznata osoba polila se benzinom i zapalila. 

Još uvijek nije poznat motiv toga šokantnog čina, a ni identitet muškarca. 

Ne tako davno još jedan događaj potresao je javnost, a radilo se o napadu na Banske dvore koji je kasnije okarakteriziran kao teroristički čin. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na Markovom trgu gdje se zapalio muškarac - 1 Zapalio se muškarac Plenković vidno šokiran izišao na Markov trg: Svjedočio strašnim scenama, odmah je nazvao jednog ministra

U listopadu 2020. godine Danijel Bezuk (22) iz Kletišta pored Kutine iz automatske puške pucao je na Banske dvore. Tog dana, 12. listopada 2020. Bezuk je u 8.06 dotrčao na Markov trg, ispalio rafal na zgradu Vlade i pritom policajca koji je stajao na ulazu pogodio s četiri metka.

Drugom policajcu, kojeg je zahvatio Bezukov metak, propucane su hlače. Treći policajac prošao je neokrznut. Bezuk je ispalio više od 20 hitaca.

Pročitajte i ovo Zapalio se muškarac na Markovom trgu Nove informacije Doznali smo prve informacije o stanju muškarca koji se zapalio pred Vladom

Bezuk je istog dana počinio samoubojstvo. 24 minute nakon pucnjave Danijelovo tijelo pronašli su u ulici Jabukovac, manje od dva kilometra od mjesta napada. Bezuk se ubio pištoljem koji su pronašli pored njega.

Pročitajte i ovo Zapalio se muškarac na Markovom trgu užasan prizor UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Scene užasa na Markovu trgu

Nakon terorističkog čina napisao je poruku na Facebooku: 

"Dosta je bilo prevara i bezobzirnoga gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je.

U opsežnom kriminalističkom istraživanju tog čina DORH je ispitao članove uže i šire obitelji napadača, njegove prijatelje, kolege i poznanike, izvršena je obdukcija napadača, pretresen njegov dom i detaljno pregledane stvari koje je koristio, od SIM kartice do pretraga na internetu, te je utvrđeno kako 23-godišnjak nije imao pomagače ni poticatelje.

Muškarac se Yugom zabio u Sabor

U prosincu 2008. godine 34-godišnji muškarac zabio se Yugom u Sabor. Policija je tada izvijestila da se 34-godišnji osumnjičenik crnim Yugom zagrebačkih registracijskih oznaka u pomoćni saborski ulaz namjerno zabio u 13,50 sati. Nakon 'sudara muškarac nije želio izići iz automobila, pa ga je saborsko osiguranje izvuklo na silu.

U do sada nezabilježenu događaju u povijesti Hrvatskog sabora nitko nije ozlijeđen.

Crni Yugo je iz Mesničke ulice došao na Markov trg, vozeći se u zabranjenu smjeru, prošao pored ulaza u zgradu Vlade, gdje ga je osiguranje neuspješno pokušalo zaustaviti te se preko Markova trga zaletio u saborski ulaz. 

Ako se vi ili netko vama blizak suočavate s određenim psihološkim poteškoćama ili ste u potrazi za pravom odlukom, nemojte se ustručavati pitati za pomoć.

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb: Nazovite na telefon 01-2376-470 od 0 do 24 sata.
Psihološki centar TESA: Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr.

Aktualno UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Scene užasa na Markovu trgu Zapalio se muškarac na Markovom trgu Zapalio se muškarac na Markovom trgu Foto: Patrik Macek/Pixsell Zapalio se muškarac na Markovom trgu Zapalio se muškarac na Markovom trgu Foto: Patrik Macek/Pixsell Čovjek se zapalio na Markovu trgu Čovjek se zapalio na Markovu trgu Foto: Patrik Macek/Pixsell Muškarac se zapalio na Markovu trgu Muškarac se zapalio na Markovu trgu Foto: Damjan Tadic/Cropix Muškarac se zapalio na Markovu trgu Muškarac se zapalio na Markovu trgu Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Muškarac se zapalio na Markovu trgu Hrvatska UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Scene užasa na Markovu trgu 1/6 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene