Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijatelji životinja prosvjedovali protiv ubijanja tuljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu Međunarodnog dana borbe protiv ubijanja tuljana, danas je udruga "Prijatelji životinja" u prosvjednoj povorci zagrebačkim gradskim središtem okupila 300-ak aktivista i građana koji su izrazili nezadovoljstvo zbog ubijanja tih životinja radi, kako su rekli, profita i glamura.

Prosvjednici su pozvali Europsku uniju da zakonom zabrani trgovinu proizvodima od tuljana, a kanadskome Veleposlanstvu predali su prosvjedno pismo sa zahtjevom da se u toj zemlji zaustavi ubijanje tuljana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na MTV Video Music Awards Prijatelji životinja: Gaga je nepotrebno provocirala! Slika nije dostupna Prijatelji životinja FOTO: Prosvjednici zapleteni u mrežu kao ribe

Predsjednik udruge "Prijatelji životinja" Luka Oman novinarima je izjavio kako im je želja da glasna poruka iz Hrvatske ode Europskoj uniji, od koje se očekuje da učini ono što je Hrvatska već učinila i zabrani uvoz proizvoda od tuljana.

Oman je među ostalim rekao da je udruga "Prijatelji životinja" u suradnji s drugim udrugama u svijetu prije dva mjeseca pokrenula međunarodnu kampanju da se zaustavi lov na tuljane u Kanadi. Istaknuo je da su zahvale poslali vlastima Slovenije, Hrvatske, Belgije, Nizozemske i Letonije, koje su već zabranile trgovinu proizvodima od tuljana.

Na današnjem prosvjedu u Zagrebu aktivisti su uzvikivali parole, poput: "Krzno je sramota", "Krzno boli" i "Krzno je okrutnost..." Na natpisima je stajalo: "Spasimo tuljane", "Stop pokolju tuljana", "Protiv krzna", "Krzno nema opravdanja", "Okrutnost nije ženstvenost" i "Krzno je ubojstvo s predumišljajem."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene