Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nije se dugo trebalo čekati na prve reakcije udruga za zaštitu životinja na 'mesni outfit' Lady Gage.


Tako je pojavom na MTV Music Awardsu gdje je odjevena, ni manje ni više, nego u mesni kombinezon, Gaga već izazvala prve reakcije uvijek budnih prijatelja životinja.

Vezani članci Slika nije dostupna Kakvo je to perje na glavi!? Slika nije dostupna Gaga bijesna na Longorijinu 'buncek' haljinu

Iz vegetarijanskog društva su zgroženi njenom predstavom i nadaju se da će šokantne snimke probuditi svijest kod svih ljudi kada su u pitanju prava životinja. Istom se nada i Luka Oman, predsjednik udruge 'Prijatelji životinja' koji je za Dnevnik.hr izjavio: 'Ako ova njena provokacija rezultira tim da se bar jedna osoba zapita odakle dolazi meso i shvati da životinje osjećaju bol zbog toga, kao i ljudi, onda je to jedino dobro što može izaći iz ove priče'.

No odgovor od strane plavuše, koja već dulje vrijeme plijeni 'zanimljivim' stilom oblačenja i hitovima, nije vezan uz pokretanje novog modnog pokreta, već tako predstavlja borbu za osnovna ljudska prava: 'Nije mi bila namjera izazvati bijes vegetarijanaca, ali ako se ne počnemo zauzimati za svoja prava i za ono u što vjerujemo, vrlo skoro ćemo imati prava jednako koliko i meso na našim kostima. A ja nisam komad mesa', poručuje Gaga.

Luka Oman, pak, odgovara, da koliko god su njeni motivi dobri, jer i sami kao udruga podržavaju skretanje pozornosti na ljudska prava, način kojim se Lady Gaga koristi jednostavno nije prihvatljiv. 'Postoje druga sredstva za privlačenje pozornosti. Ona je htjela izazvati provokaciju', poručuje Oman.

Iako se pjevačica nedavno slikala za japansko izdanje magazina Vogue u mesnom bikiniju, iznenađenje i reakcije nisu ništa manje ni blaže i očito je da ona uvijek nađe put do skandaloznih naslovnica.

>> Sa šniclom na glavi Lady Gaga trijumfirala na MTV Awardsu

Podsjećamo, Lady Gaga se na dodjeli MTV–ijevih priznanja pojavila odjevena u haljinu, čizme i šeširić od - sirovog životinjskog mesa.

Ekscentričnu Lady Gagu ćemo tako i ovaj put pamtiti možda više po načinu na koji je primila nagrade, nego po kipićima. Očito joj osam MTV-ijevih nagrada nije bilo dovoljno.