Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIZARNO

Filmska prijevara: 16 godina mu lagala da mu je bivša cura, on joj uplatio više od 800.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prevarantica je 16 godina uvjeravala muškarca da će se udati za njega - telefonskim putem. Pretvarala se da je njegova bivša partnerica, a on ništa nije posumnjao.

Službenici organoziranog kriminaliteta dovršili su istragu nad 24-godišnjakinjom i 48 godišnjakinjom, izvijestila je splitska policija.

Pročitajte i ovo Sigurnost i povjerenje Uhićena je Lažna doktorica obećala mu je ljubav, a onda je krenuo užas: Natjerala ga da popije tabletu i uzela mu auto, a nestala je i kartica Ilustracija Budite oprezni! Htjeli se obogatiti pa ostali bez velikog iznosa: Nasjeli na prastaru foru prevaranata koja gotovo uvijek upali

Naime, 48-godišnju ženu se sumnjiči za nekoliko prijevara. Prva je bila na štetu 60-godišnjaka kojega je dovela u zabludu jer mu se tijekom 2006. godine predstavljala kao njegova bivša djevojka te je tražila od njega da joj svaki mjesec uplaćuje novac. Muškarac joj je od 2006. do ožujka 2022. godine uplatio 830.000 kuna. Obećala mu je da će se udati za njega. Dio novca je žrtva uplaćivala na tuđi račun uz dogovor s 24-godišnjakinjom.

Od tog novca 24-godišnjakinja i 48-godišnjakinja kupile su si osobno vozilo te su prodale vozilo i zajedno potrošile novac.

Kako doznajemo, od 2006. godine komunikaciju su isključivo vodili telefonskim putem, a 48-godišnjakinja je znala za prethodnu vezu žrtve te se lažno predstavljala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna učestale prijevare HZZO uputio važno upozorenje građanima: "Ako se nađete u ovakvoj situaciji, odmah se javite policiji"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija traga za počiniteljem Prijevara u Istri: Presreo poslovnu komunikaciju tvrtke i prevario kupca za više od 120.000 kuna

Tijekom 2019. godine lažno se predstavljala 53-godišnjaku kao djelatnica Porezne uprave Split te mu je onudila rješavanje otpisa poreznog dugovanja - on joj je dao ukupno 18.000 kuna.

Zatim je 48-godišnjakinja u listopadu 2020. godine dovela u zabludu 39-godišnjakinju te joj je lažno iznosila činjenice kojima je tražila hitno potreban novac i da će joj vratiti za mjesec-dva. Na taj je način dobila 6000 kuna.

48-godišnjakinju se teretu za ukupno tri kaznena djela, a 24-godišnjakinju za pomaganje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene