Policija - Ilustracija - 3
Policija - Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Dvije žene prevarile su teško bolesnu 86-godišnjakinju. Nagovorile su je da joj jedna prevarantica ponudi udomiteljski smještaj. Zatim je žena podigla novac, a prevarantice su je vratile na adresu prebivališta.


Osječko-baranjska policija objavila je da su 57-godišnjakinja i 72-godišnjakinja počinile kazneno djelo Teška krađa jer su iskoristile teško zdravstveno stanje 86-godišnjakinje.

"Prevarantice su sredinom ožujka ponudile uslugu udomiteljstva te 86-godišnjakinju smjestile u udomiteljsku obitelj 57-godišnjakinje. Nakon što su je udomile, prevarantice su žrtvu nagovorile da podigne ušteđevinu s računa te im je preda. Ukradeni novac prevarantice su podijelile, a 86-godišnjakinju vratile na adresu prebivališta", priopćili su.

Zdravstveno osiguranje, ilustracije HZZO uputio važno upozorenje građanima: "Ako se nađete u ovakvoj situaciji, odmah se javite policiji"

Ilustracija Prijevara u Istri: Presreo poslovnu komunikaciju tvrtke i prevario kupca za više od 120.000 kuna

Prevarantice su uhićene i predane pritvorskom nadzorniku te je podnesena kaznena prijava.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju