Zdravstveno osiguranje, ilustracije
Zdravstveno osiguranje, ilustracije Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Ovih dana ponavljaju se pokušaji prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te telefonskim putem nude određene usluge i proizvode.


Sve je više pokušaja prijevare od osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te telefonskim putem nude masaže, pretrage, skupe aparate i preparate.

HZZO obavlja samo one poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama, a djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Iz HZZO su također pozvali građane koji se nađu u takvoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji.

Pečatiranje uputnice (Foto: Dnevnik.hr) Riješen problem u radu CEZIH-a: U ljekarnama se ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta

Primjerice, jedna je osiguranica iz Zagreba prijavila kako je sa skrivenog telefonskog broja primila poziv od osobe koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a te ponudila pojas za vratnu kralježnicu, tvrdeći joj da "baš ona, jedna od tisuću ljudi, koje je HZZO izabrao". Osoba se nije željela predstaviti imenom i prezimenom, te je komunicirala neljubazno i verbalno agresivno.

Nataša Ban Toskić - 2 Ban Toskić o problemima zbog pada sustava, a uputila i upozorenje: "Primjećujemo porast broja novooboljelih od korone, najčešće nisu ni svjesni da su zaraženi"

U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica, izvijestili su iz HZZO-a te dodali kako su u više navrata upozoravali građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju