Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traga za počiniteljem

Prijevara u Istri: Presreo poslovnu komunikaciju tvrtke i prevario kupca za više od 120.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri je nepoznati počinitelj prevario kupca i oštetio ga za više od 120.000 kuna.

Labinska policija zaprimila je prijavu 55-godišnjaka da je nepoznata osoba presrela njegovu poslovnu komunikaciju i da je prevaren za veći novčani iznos.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radnici se šokirali Pronađeni ljudski kosturi, na jednom i dijelovi odjeće Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

Nepoznati počinitelj presreo je komunikaciju putem elektroničke pošte koju je 55-godišnjak imao s prodavateljem industrijske opreme pa je u ponudi prodavatelja izmijenio račun za uplatu.

Ništa ne sluteći, 55-godišnjak je 22. ožujka uplatio novac, no uskoro je saznao da uplaćena sredstva nisu stigla do prodavatelja i da je prevaren za više od 120.000 kuna.

Policija provodi kriminalističko istraživanje i traga za nepoznatim počiniteljem. Iz policije su tvrtkama i zaposlenicima uputili upozorenje.

Kako bi se izbjegli ovakvi oblici online prijevara s računima, pozvali su ih da budu oprezni te da dobro provjere sve zahtjeve koji se odnose na plaćanje, pogotovo ako se traži promjena podataka za buduća plaćanja.

"Odredite kontaktne osobe za rad s tvrtkama s kojima redovito surađujete i dobro provjeravajte sve račune zbog mogućih nepravilnosti. Za isplate iznad određenog praga, predlaže se uspostavljanje postupka potvrde ispravnosti bankovnog računa i primatelja, a kada je račun plaćen, obavijestite o tome primatelja", savjetuju u policiji.

Ako posumnjate da bi se moglo raditi o prijevari - odmah o tome obavijestite policiju, poručuju.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene