Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protokolarni propust

Premijerka brala jabuke čije sadnice nisu plaćene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor našla se ovih dana u još jednom skandalu iako za njega nije izravno odgovorna. Brala je jabuke čije sadnice nisu plaćene, oštro optužuje agronom iz Metkovića. U Banskim dvorima istražuju kako je došlo do protokolarnog propusta iz kojeg je, 80 dana prije izbora, ispalo kako Vlada podržava neplatiše.

Berući jabuke Premijerka je završila u neobranu grožđu. Premijerka bi mogla raditi samo volonterski, jer je račun zadruge već gotovo godinu dana u blokadi. Upravo zbog ovih sadnica, tvrdi agronom Jozo Matić. Sadnice nisu plaćene već 6 godina.

Pročitajte i ovo Voće - 2 U pozadini Hrvatski paradoks: Imamo sve više voćnjaka, a sve manje voća i morat ćemo ga uvoziti Slika nije dostupna Plaća do 160 eura na NEDOSTATAK RADNIKA Nude dobro plaćen posao, sa samo jednom manom

'Za mene je to bilo stvarno jedan šok i još uvijek danas je šok, jer postavlja se pitanje koja je pouka i poruka kad vam prvi ili drugi čovjek države dođe u jednu firmu koja ne izvršava svoje obaveze', kaže Jozo Matić.

Dosad mu je uplaćeno samo 6 tisuća kuna. Prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Čakovcu zadruga Mura dužna je uplatiti još 30 tisuća kuna uz kamate i troškove suđenja. 'Ovaj voćnjak je star 3 godine, Jozo Matić u kojeg me, za kojeg me navoz, navodite za jezik, je prodao braniteljskoj zadrugi Mura Mursko Središće prije 6 godina', tvrdi Stjepan Tarandek - upravitelj Braniteljske zadruge Mura.

Sama premijerka nije odgovorna što se našla u središtu cijele priče. No nedopustivo je da si protokol dopusti ovakav propust. U telefonskom razgovoru glasnogovornik Vlade pojasnio nam je da se provjeravaju osumnjičene osobe i one protiv kojih se vode postupci, a u ovom slučaju nisu pronašli ništa sporno. Za presude nisu ni znali, pa je ispalo da Jadranka Kosor podržava pokretače nelikvidnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene