Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz izolacije

Premijer na virtualnoj sjednici o stanju o zdravstvu: ''Već u ponedjeljak ćemo donijeti odluku o dodatku na plaće, zavrijedili su''

Premijer Plenković videovezom se obratio okupljenima u povodu Dana Grada Varaždina.

Premijer Andrej Plenković, koji se nalazi u izolaciji te je pozitivan na koronavirus, sudjelovao je u subotu na virtualnoj svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Grada Varaždina.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Putem Zooma se obratio okupljenima.

"Nalazimo se u vremenima kada pandemija koronavirusa mijenja naš život, velik je prtisak na zdravstveni sustav i na varaždinsku bolnicu, Ministarstvo zdravstva je u stalnoj komunikaciji s ravnateljem i nastoji pomoći funkcioniranju varaždinske bolnice. Naš cilj je da budemo tu uz vas u situaciji kada je sjeverozapad Hrvatske jedan od onih najugroženijih doijelova zemlja kada je riječ o pandemiji", rekao je premijer u obraćanju iz izolacije i zahvalio liječnicima i medicinskim sestrama i tehničarima na predanom radu.

Najavio je kako će Vlada na sjednici u ponedjeljak donijeti odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv COVID-19 osigurati dodatak na plaće.

"Smatramo da je ovo što zdravstveni djelatnici rade iznad svih uobičajenih napora i da takvu potporu u ovom trenutku zavrijeđuju", naglasio je premijer. 

Rekao je i da postoji plan cijepljenja te da će čim cjepiva budu dostupna ona biti dostupna građanima, ponajprije najranijivijim skupinama. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene