Premijer Plenković videovezom se obratio okupljenima u povodu Dana Grada Varaždina.


Premijer Andrej Plenković, koji se nalazi u izolaciji te je pozitivan na koronavirus, sudjelovao je u subotu na virtualnoj svečanoj sjednici u povodu obilježavanja Dana Grada Varaždina.

Vezani članci Varaždin u epidemiji koronavirusa, ilustracija Načelnik varaždinskog Stožera upozorava: "Dok se ne pozabavimo ovim žarištima situacija se neće smiriti'' Josipa Krajinović razgovara s Nenadom Kudelićem - 4 Ozbiljno upozorenje iz Varaždina: "Pacijenti su nam sve mlađi i bez nekih posebnih komorbiditeta. Nažalost, u idućih 10-ak dana očekujemo još jedan veliki val pacijenata"

Putem Zooma se obratio okupljenima.

"Nalazimo se u vremenima kada pandemija koronavirusa mijenja naš život, velik je prtisak na zdravstveni sustav i na varaždinsku bolnicu, Ministarstvo zdravstva je u stalnoj komunikaciji s ravnateljem i nastoji pomoći funkcioniranju varaždinske bolnice. Naš cilj je da budemo tu uz vas u situaciji kada je sjeverozapad Hrvatske jedan od onih najugroženijih doijelova zemlja kada je riječ o pandemiji", rekao je premijer u obraćanju iz izolacije i zahvalio liječnicima i medicinskim sestrama i tehničarima na predanom radu.

Najavio je kako će Vlada na sjednici u ponedjeljak donijeti odluku kojom će svima koji sudjeluju u borbi protiv COVID-19 osigurati dodatak na plaće.

"Smatramo da je ovo što zdravstveni djelatnici rade iznad svih uobičajenih napora i da takvu potporu u ovom trenutku zavrijeđuju", naglasio je premijer. 

Rekao je i da postoji plan cijepljenja te da će čim cjepiva budu dostupna ona biti dostupna građanima, ponajprije najranijivijim skupinama.