Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istekao mu je mandat

Vujčiću istekao mandat, ostaje na čelu HNB-a? Plenković: "Odlično smo surađivali"

Premijer Andrej Plenković iskoristio je mogućnost nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a da javnost obavijesti od podizanju cijena goriva kao i mogućnosti novog mandata Borisa Vujčića.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković obratio se javnosti. Potvrdio je da od utorka raste cijena goriva kao i najnovijim anketama prema kojima njegovu stranku podržava 31,5 posto građana.

Pričao je i o unutarstranačkim izborima koji će se održati 13. srpnja i na kojima ne bi trebalo biti iznenađenja. 

Pročitajte i ovo Nevrijeme Slavonija Iz minute u minutu VIDEO Jak pljusak u Zagrebu, ulice poplavljene. Na udaru i Slavonija! Tuča poharala brojna mjesta, evo što nas očekuje u utorak

"Tomo Medved za zamjenika predsjednika, Zdravka Bušić, Branko Bačić, Ivan Anušić i Oleg Butković bit će kandidati za potpredsjednike, a ja za predsjednika. Predstavili smo i program “Zajedno za sve izazove”, što je logično jer se nastavlja na kampanju za Sabor", rekao je premijer pa najavio da će kroz iduća dva tjedna obići sve županijske organizacije. 

Otkrio je i što misli zašto nema protukandidata.

"Svi se mogu kandidirati, prikupljali su se potpisi. Oni su pokazali podršku vodstvu stranke i ako vratimo film unazad, pobijedili smo u manje od dva mjeseca na dvama izborima pa nema smisla kandidirati se protiv tima koji pobjeđuje", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Ilustracija Turistička destinacija Stotine zaraženih, u bolnici više od 300 ljudi, stiglo upozorenje: "Nemojte koristiti vodu iz vodovoda"

Premijer se dotaknuo i teme predsjedničkog kandidata iz redova HDZ-a kao i završetku mandata guvernera HNB-a Borisu Vujčiću. 

“Obavit ćemo konzultacije, ali znate da smo posljednjih šest godina zajedno radili na članstvu u eurozoni. Usvojili smo strategiju i do u minutu ispunili sve obaveze, odlično smo surađivali pa su šanse da ostane velike”, rekao je Plenković.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene