Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turistička destinacija

Stotine zaraženih, u bolnici više od 300 ljudi, stiglo upozorenje: "Nemojte koristiti vodu iz vodovoda"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U općini Torri del Benaco na jezeru Garda zabilježeno je više od 900 slučajeva norovirusa.

Hospitalizirano je više od 300 ljudi, a mnogi drugi imaju proljev, mučninu, grčeve ili groznicu nakon izbijanja norovirusa u općini Torri del Benaco na jezeru Garda u sjevernoj Italiji, izvijestile su vlasti u ponedjeljak.

Više od 900 slučajeva zabilježeno je u toj općini na istočnoj obali jezera, inače popularnom odredištu za odmor Talijana, kao i stranih posjetitelja. Pretpostavlja se da se virus proširio pitkom vodom iz vodovoda. Općinske vlasti izdale su naputak ljudima da kupuju flaširane vode, a čista voda dijeli se besplatno.

Pročitajte i ovo Nevrijeme Slavonija Iz minute u minutu VIDEO Jak pljusak u Zagrebu, ulice poplavljene. Na udaru i Slavonija! Tuča poharala brojna mjesta, evo što nas očekuje u utorak

Novine pišu da se nagađa da je izbijanje virusa povezano s visokim razinama jezera nakon obilnih kiša posljednjih tjedana, što je dovelo do preopterećenja kanalizacijskog sustava. O tome još nema službene potvrde.

Općinske vlasti priopćile su da nastoje utvrditi kako se virus širi. Dok su tragovi pronađeni u pitkoj vodi u petak, kasniji testovi dobavljača vode pokazali su se negativnim.

Ipak, gradonačelnik Stefano Nicotra i dalje poziva na ​​oprez.

"Nemojte se koristiti vodom iz vodovoda za osobne potrebe ili za hranu", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Energetika Vlada objavila nove cijene goriva

Voda se ne smije koristiti za kuhanje ni ispiranje hrane. Općina inače ima samo 3000 stalnih stanovnika, ali sada prima i mnogo turista. Norovirus je vrlo zarazan, ali obično živi kratko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene