Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O RUSKOJ NAFTI

Plenković uoči sastanka Europskog vijeća: "Ne može se ta ovisnost o ruskim energentima preko noći riješiti"

Aktualno Galerija Sastanak Vijeća EU - 1 Sastanak Vijeća EU - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sastanak Vijeća EU - 2 Sastanak Vijeća EU - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sastanak Vijeća EU - 3 Sastanak Vijeća EU - 3 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković - 1 Andrej Plenković - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković - 2 Galerija 1/5 >>
Europski čelnici okupili su se u Bruxellesu na izvanrednom summitu. Razgovarat će o zabrani uvoza ruske nafte. Među ostalima, ondje je i premijer Andrej Plenković.

Europski čelnici okupili su se u Bruxellesu gdje se održava izvanredni summit Europskog vijeća. Tema je ovoga puta zabrana uvoza ruske nafte. Na dvodnevni sastanak stigao je i premijer Andrej Plenković.

"Jadranski naftovod koji iz Omišlja prevozi naftu prema kontinentu i Mađarskoj je u cijelosti sposoban donijeti ogromne količine nafte koje su potrebne za rafinerije u Mađarskoj", istaknuo je Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavna neriješena tema Čudnovati summit EU-a: Svi o svemu, a nitko o zabrani ruske nafte?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CIJENE RASTU Novi udar na džepove: Gorivo bi od ponoći ponovno moglo biti skuplje, olakšanje samo za jednu skupinu vozača

"Svi mi imamo zadaću da svi naši građani imaju benzina, struje, plina i da nema nestašice. Prema tome, ta energetska ovisnost o ruskim energentima, koja je za mnoge trajala destljećima, ne može se baš preko noći riješiti", zaključio je Plenković.

Ovaj će summit biti novi pokušaj suglasnosti zemalja Unije o naftnom embargu. Kao glavna prepreka do sada se pokazala Mađarska, čiji premijer je prije početka summita zatražio jamstvo za osiguran uvoz nafte u Mađarsku.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene