Drama na hrvatsko-slovenskoj granici
Drama na hrvatsko-slovenskoj granici Foto: DNEVNIK.hr

Na hrvatsko-slovenskom graničnom prijelazu ipak nije pronađena bomba već muzička oprema za uštimavanje instrumenata. Detalje iz autobusa eksluzivno za DNEVNIK.hr ispričao je jedan od putnika iz spornog autobusa.


Zbog policijskog postupanja bio je prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje u oba smjera. Na slovenskoj strani granice senzori su otrkili predmet za koji su sumnjali da je bomba. Naprava je otkrivena u kovčegu muškarca ruske nacionalnosti.

Vezani članci Praćenje kamiona od Bregane Konvoj kamiona i šlepera krenuo od Bregane kroz Hrvatsku: Vozače prati policija, ne smiju uspostavljati kontakt s drugima Zbog sumnje da je u autobusu bomba zatvoren granični prijelaz (Foto: 24ur.com) Kraj drame na granici sa Slovenijom: Policija istraživala sumnju da je u autobusu bomba

Kako doznaje DNEVNIK.hr iz dobro upućenih izvora, u autobusu ipak nije bila bomba nego muzička oprema za uštimavanje klavira.

Jedan od putnika iz autobusa za DNEVNIK.hr ispričao je ranije da nije bilo panike i da su svi putnici strpljivo čekali nastavak putovanja. Autobus tvrtke Flixbus krenuo je iz Zagreba za Torino, a zaustavljeni su na slovenskoj granici, prijelazu Obrežje. 

Drama na hrvatsko-slovenskoj granici
Zatvoren promet na granici Foto: Promet.si

''Na ulasku u Sloveniju svi smo izašli iz autobusa, pregledavali su nas, a kroz rengen smo prošli čak tri puta'', ispričao je putnik. Priveden je muškarac u tridesetim godinama koji je bio u pratnji djevojke, a pušten je nakon što je potvrđeno da je riječ o lažnoj uzbuni. 

Prema EU uredbi zemlja izlaza radi graničnu kontrolu, a zemlja ulaza temeljiti pregled. Na terenu su bile interventne ekipe i pirtotehničari koji su utvrdili da je sve bio lažnjak.

Automobili se se preusmjeravali na granični prijelaz Slovenska vas i Rigonce, a autobusi na prijelaz Rigonce, a oko 11:30 granica je otvorena.

Svi putnici su nastavili put oko 12 sati.