Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon posjeta HS Produktu

Milanović o  Josipi Rimac: "Govorila je da nisam Hrvat, dovela je bukače u Knin i sad je u zatvoru. Nevjerojatno mi je da se tako ponaša"

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković i Zoran Milanović Andrej Plenković i Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik Zoran Milanović Predsjednik Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/3 >>
Predsjednik Zoran Milanović posjetio je tvornicu oružja HS Produkt u Karlovcu i obišao proizvodne pogone tvrtke, nakon čega je komentirao aferu vjetroelektrane i uhićenje Josipe Rimac

Milanović je na početku obraćanja rekao kako je riječ o vrlo uspješnoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i voditelji Dnevnika Nove TV ANALIZA HRVOJA KREŠIĆA Nelagoda, suzdržanost i formalnost na Pantovčaku! Tvrda kohabitacija se nastavlja: "Sumnjam da će Milanović odustati od borbe" Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 2 jedan likuje, drugi se kiselo osmjehuje FOTO Pogledajte kako je izgledao susret Milanovića i Plenkovića

"Vlasnici i menadžeri ovdje su razmišljali outside the box", rekao je.

Osvrnuo se i na aferu vjetroelektrane te uhićenje Josipe Rimac.

"Uhićena je osoba koja je za mene govorila da nisam Hrvat i da ne volim svoj narod. Nakon toga smo platili nekoliko milijuna kuna za spomenik u Kninu. Dovela je one bukače u Knin i sad je u istražnom zatvoru. Nevjerojatno mi je da državni tajnik u Ministarstvu uprave ima takav slobodnjački nerv i da se tako ponaša, kao neki agent američke investicijske kuće", rekao je.

O izjavama bivšeg državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Ante Čikotića, rekao je samo "Tko je to? Ja zaista ne znam tko je on, to nije podcjenjivački".

Čikotić je, naime, izjavio da je cijeli proces kontaminiran još u doba Vlade Zorana Milanovića.

Na konstataciju da je ministar energetike Tomislav Ćorić rekao da je cijene za otkup energije iz obnovljivih izvora donijela Milanovićeva Vlada i da je na njoj odgovornost, predsjednik kaže da to nije istina te da je detaljno provjerio što se događalo.

"Laže. To nije istina. Na kraju moje Vlade je ministar Vrdoljak donio nekakvu odluku, onda dolazi privremena Vlada i sada ova koja je imala četiri godine da to sreže. 90 posto stvari nisam znao – to je firma (C.E.R.P. op.a.) kojoj se pogodovalo cijelo vrijeme, imala je status posebnog dobavljača, no to je jednom moralo prestati. Je li ministar Ćorić rekao da je tadašnji ministar Dobrović zaustavio taj projekt i da je onda došao aktualni ministar koji je to rješenje poništio. To je nevjerojatno koliko je to razgranata, suluda priča jednog kruga ljudi", kazao je predsjednik. 

"Ne mogu vjerovati da to netko radi, čak je i mene to iznenadilo"

Komentirao je i mjere praćenja Josipe Rimac. 

"Praćeno je, pa je onda naglo prekinuto, kao da su se pojavile konture neke važnije osobe. Ni na koga ne mislim, ali samo govorim", kazao je Milanović. 

Napomenuo je kako su vjetroelektrane bile jedno vrijeme aktualne i poticane i pozitivno diskriminirane. "U jednom trenutku netko je rekao dosta je, ali je netko htio ući u to zadnji čas. Sada imamo da jedna osoba obavlja totalni privatluk. Praćena je pa i uhvaćena.

Nakon svega što sam vidio mogu samo reći da ne mogu vjerovati da to netko radi, čak je i mene to iznenadilo", rekao je Milanović i komentirao svoje izjave kako ne zna hoće li izaći na izbore te kakvu poruku šalje građanima. 

"Poruka je građanima - glasajte, ali ja ću morati stati pred sve te ljude poslije i nekome dati da formira Vladu. Ja se moram maknuti od toga. Koja je poanta da se tamo u 10 sati pojavim sa suprugom? Pozivam glasajte, ali jesam li ja glasao, provjerite poslije. Predsjednik je stavljen u jednu potencijalno neugodnu situaciju. Ta jedan glas može prevagnuti", rekao je predsjednik. 

Predsjednik o izjavi Plenkovića

Osvrnuo se na jučerašnju izjavu premijera Plenkovića koji je kazao kako za sve treba imati iste aršine.

"Imate izjavu da predsjednik Vlade kada je istraga pokrenuta očekuje da istraga ide u određenom smjeru. Jedno je reći da treba pokrenuti istragu jer postoje sumnje. Drugo je reći, kad si progurao kandidatkinju za DORH, reći da istraga koja je pokrenuta treba krenuti u određenom smjeru i da svi moraju biti mjereni istim aršinom... U politici moraš imati i živce.

Užasno je stresan ovaj poziv, osobito kad si premijer, ali neki ljudi naprosto pucaju pod pritiskom. Ova vrsta ponašanja je opasna. Ona je naprosto iz usta nekoga tko ima u rukama represiju. Oprezno, gospodo. S obzirom na to da sam rekao da ću biti branitelj Ustava, morao sam ovo reći", poručuje predsjednik države.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene