Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik IDS-a

Boris Miletić: ''Centralizirani sustav upravljanja Hrvatskom pokazao se kao promašaj. To treba čim prije mijenjati''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Boris Miletić izjavio je u subotu u Pazinu na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice stranke, da se centralizirani sustav upravljanja Hrvatskom posljednjih 30 godina pokazao kao promašaj, ustvrdivši da to "treba čim prije mijenjati".

Boris Miletić, predsjednik IDS-a, rekao je da se posljednjih 30 godina centralizirani sustav upravljanja Hrvatskom pokazao kao promašaj i dodao da to "treba čim prije mijenjati".

Pročitajte i ovo Boris Miletić, bivši predsjednik IDS-a ODLAZAK OBAVIJEN VELOM TAJNE Miletić u prvom televizijskom intervjuu nakon istupanja iz stranke: "Ja to nisam inicirao i žao mi je da je do toga došlo" Filip Zoričić, izbrani gradonačelnik Pule DRAMA SE ZAHUKTAVA Poluotok ide na prijevremene izbore? ''Pozivam IDS i župana Borisa Miletića da Istru ne drže svojim taocem''

"Više ovlasti, više odgovornosti, ali i više sredstava treba vratiti tamo gdje se dodana vrijednost i stvara. Solidaran, da uvijek, ali vrijeme je za kazati - 'dosta', svima onima koji se sjete na Istru samo kada treba uzeti", izjavio je Miletić. Dodao je da su u Istarskoj županiji raznolikosti najveće bogatstvo.

''Uspjeh Istre je uspjeh Hrvatske''

"Iskreno vjerujem da je uspjeh Istre uspjeh cijele Hrvatske, a uspjeh Hrvatske je uspjeh Europe", rekao je predsjednik IDS-a, ustvrdivši da je IDS u "ovih trideset godina bio taj koji je postavio standarde cijeloj Hrvatskoj". Podsjetio je i na situaciju s Uljanik, rekavši da politika IDS-a pruža podršku nastojanjima za nastavkom brodogradnje i proizvodne djelatnosti.

"Simbol koji je izgradio najveći istarski grad, simbol koji je prehranio i školovao generacije naših ljudi. Stoga i danas kažem da naša politika pruža punu podršku nastojanjima za nastavkom brodogradnje i proizvodne djelatnosti", kazao je Miletić. Dodao je kako je Istra usprkos tome ostala gospodarska lokomotiva Hrvatske.

Mrak-Taritaš: Imamo dva cilja

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš poručila je da kada su "građani tužni i deprimirani i misle da u Hrvatskoj ne može biti bolje, kada im sve krene krivo, onda trebaju doći u Istru i u stvarnosti se uvjeriti da je ipak sve moguće". "S IDS-om imamo dobru suradnju i nadam se da će se ona nastaviti", naglasila je.

Mrak-Taritaš je ustvrdila da se unutarstranački sukobi u HDZ-u neće završiti 15. ožujka, dodavši: "Mi moramo imati dva cilja - maknuti HDZ s vlasti i formirati lijevo liberalnu vladu".

Predsjednica GLAS-a kaže da zato trebaju pronaći najbolji model kako doći do toga. "Jedan je model biti svi na hrpu ili pak formirati osim SDP-a još jedan ili dva bloka. Nema tajni, ja uvijek zastupam ovaj drugi model, no trebamo razgovarati i vidjeti što je najbolje", poručila je Mrak Taritaš na svečanosti IDS-a u Pazinu.

Beljak o slučaju Lozančić

Komentirala je i tzv. slučaj Lozančić, odnosno to što je prije pet godina predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović smjenila bivšeg šefa SOA-e Dragana Lozančića. Mrak-Taritarš rekla je da "tu DORH treba odraditi svoj dio posla. Treba vidjeti o čemu je riječ, no da sam ja na mjestu Lozančića, ja bih silno inzistirala da se doznaje stvarna i prava istina", izjavila je.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak nije htio komentirati slučaj Lozančić jer su mu, kako je rekao, prijatelji "dobronamjerno savjetovali da ne spominje bilo kakve pravne službe". O suradnji s IDS-om kazao je kako je ona besprijekorna te kako vjeruje da će HSS zajedno s IDS-om i s ostalim strankama koje su trenutno u opoziciji uskoro preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske.

"Onda ćemo pokušati urediti državu onako kako danas izgleda Istra, Samobor i sjevero-zapadna Hrvatska", rekao je Beljak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene