Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica vanjskih i europskih poslova i predsjednica HNS-a Vesna Pusić čestitala je Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi na predsjedničkim izborima, ocjenivši kako će ona morati sasvim promijeniti svoju retoriku od one koju je imala u kampanji.


"U kampanji je imala retoriku podjele, retoriku nacionalističkog ekstremizma, retoriku koja nas vraća u 90-te. To ovoj zemlji ne treba. Treba joj predsjednik/predsjednica koja objedinjuje zemlju. Morat će se ponašati kao predsjednica Hrvatske, a ne kao glasnogovornica HDZ-a, kao što se ponašala u kampanji", rekla je Pusić.

"Svima nama i njoj želim da ima snagu i sposobnost da to učini", dodala je.

Pusić je naglasila da je Grabar Kitarović pobijedila za malo više od 20.000 glasova što joj je, kaže, upozorenje da mora sasvim promijeniti politiku od one koju je zagovarala u kampanji.

Zoran Milanović: 'Mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast'

Na pitanje je li očekivala takav rezultat, Pusić je odgovorila da je očekivala tijesni rezultat i nadala se da će takav rezultat biti u korist Josipovića.

Sada će, najavila je, Vlada surađivati sa Kolindom Grabar Kitarović, kao što bi surađivala i sa svakim drugim predsjednikom ili predsjednicom.

Poručila je da je Vlada u ovom trenutku "jedina sigurna brana od nacionalizma i ekstremizma, od korupcije, od povratka u 90-te".

"Kolinda Grabar Kitarović će morati dokazati da je također sposobna stati na tu poziciju", kaže Pusić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook