Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zoran Milanović:

'Mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović još jednom je priznao da je Vlada bila teret Ivi Josipoviću. Rekao je kako je kampanja bila sektaška.

Premijer Zoran Milanović još jednom je priznao da je Vlada bila teret Ivi Josipoviću.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

'Mi smo bili teret. Mi smo naprosto u teškom poslu, tko nema kičmu ovaj posao ne treba raditi. Ovo je bila jedna sektaška kampanja u kojoj se kandidatkinja predstavljala kao militantni vojnik svoje stranke, nitko to dosad nije radio, ni predsjednik Tuđman ni Mesić. A niti Josipović koji je bio dosta distanciran od SDP-a, a znao nam je i zapapriti', rekao je Milanović.

'Bila je to kampanja koju je u sedam rečenica, koje je stalno ponavljala, vodila kandidatkinja - aparatčik jedne stranke. To je činjenica. Ali, ako je to volja naroda... ako presude glasovi dijaspore s tim nemam problema', kazao je Milanović te podsjetio da je, kad je gorilo sjedište HDZ-a u Mostaru i hrvatske institucije u BiH, on bio prvi koji je tamo otišao, a ne predsjednik HDZ-a.

Na početku je napomenuo kako je očito krivo prognozirao da će veći odaziv ići u prilog Ivi Josipoviću.

'Rezultat je takav da mene kao građanku zabrinjava'

'Po prvi puta Hrvatska ima predsjednika ili predsjednicu za nekoliko glasova, tko god je dosad pobjeđivao, pobjeđivao je ujedinjeno. Kako god ovo završi bit će tijesna pobjeda', rekao je premijer.

'Mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast', poručio je.

'To ću stalno govoriti i neću se predati. To sam govorio prije dvije godine i tako govorim danas i tako ću govoriti dok mi u politici 'živo srce bije', dodao je Milanović.

Milanović je komentirao i mogućnost da Grabar Kitarović zatraži zajedničku sjednicu s Vladom rekavši da se radi o članku 102. Ustava, a to dosad nitko nije tražio od Vlade.

'Vlada zasjeda svaki tjedan, to je mašinerija koja kreira i izbacuje niz akata i uopće ne znam kako bi izgledao sastanak koji predlaže predsjednik ili predsjednica Republike', kazao je upitavši kakav bi bio dnevni red i status Predsjednice na takvoj sjednici, te odmah dodao da bi bio ispod ranga predsjednika Vlade koji vodi sjednicu. To je, u principu, nezamislivo, a zašto je to stavljeno u Ustav prije 15 godina, to je drugo pitanje, dodao je.

"Vlada je Vlada, Predsjednik je Predsjednik. Postoji određena suradnja, ali Vlada vodi unutarnju i vanjsku politiku i daleko je najodgovornija", naglasio je.

Komentirao je i najavu Kolinde Grabar Kitarović da će sazvati izvanredne parlamentarne izbore.

OVDJE provjerite rezultate izbora po županijama i gradovima

'To dosta govori o karakteru predsjednika. Ok, ništa od toga, vlada će trajati do kraja. Ova koalicija je programska, ako hoćete svjetonazorska. I rezultati našeg rada se vide, država je urednija. Mi smo država, oni su hajdučija, nema natrag samo naprijed', zaključio je.

Upitan treba li što mijenjati u Vladi ili u vrhu SDP-a s obzirom na izgubljene izbore za EU parlament i predsjedničke izbore, Milanović je rekao da je za predsjedničke izbore SDP dao 'puno čistih novaca', ali nije uspjelo. Dodao je kako je SDP u jednom trenutku imao i Vladu i Sabor te, na neki način, i predsjednika države.

Kad su mu novinari poručili da će morati prekinuti razgovor jer uskoro stižu rezultati iz DIP-a rekao im je: 'Kad ste ih imali ranije tako rano, kad je HDZ vodio državu nikad'. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene