Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednička kampanja

Grabar-Kitarović: Hrvatska treba novu demografsku politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović u petak je u Bjelovaru poručila da Hrvatska, iz koje je prošle godine otišlo blizu 20 tisuća uglavnom mladih i obrazovanih ljudi, treba novu demografsku politiku.

"Hrvatska je u vrlo teškoj demografskoj situaciji jer je prošle godine iz države otišlo blizu 20 tisuća stanovnika, uglavnom mladih i obrazovanih ljudi i sada nekim drugim zemljama pridonose radu, rastu i razvoju", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović na tribini koju je na temu "Obitelj i demografska obnova" održala u kino dvorani bjelovarskoga Kulturnog i multimedijskog centar. Istaknula je da se zauzima za strategiju demografskog razvoja koja podrazumijeva novu obiteljsku politiku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sama objavila Kolinda prestigla Ivu! Slika nije dostupna UŽIVO na Novoj TV i na Dnevnik.hr 'Sve možemo večeras očekivati i miran razgovor i žustru raspravu'

Upozorila je da Hrvatska polako odumire i stari, što predstavlja velik problem za gospodarstvo jer se radna snaga ne obnavlja. "Zato se zalažem za novu demografsku politiku, za strategiju demografskog razvoja Hrvatske koja podrazumijeva novu obiteljsku politiku, odnosno novi zakon o obitelji koji bi stavljao naglasak na zdravu obitelj i na pomoć mladima u zasnivanju obitelji. Htjela bih potaknuti državu i državne institucije da osnivaju dječje vrtiće i da daju fleksibilne mjere rada i mogućnost rada od kuće za mlade majke i očeve", istaknula je kandidatkinja za hrvatsku predsjednicu Kolinda Grabar-Kitarović.

Grabar Kitarović posjetila Dječji dom u Nazorovoj

U kampanji drugoga izbornog kruga posjetila je Bjelovar, gdje se prošetala gradskim korzom i družila s prolaznicima uz kuhano vino i tamburaše. U kratkom obraćanju građanima ponovila je glavne teze iz svog programa i naglasila kako se obraća svim građanima.

"Dosta je bilo podjela na lijeve i desne, moramo se okupiti zajedno jer država je u predubokoj krizi da bi smo se dijelili", istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović koja će popodne posjetiti Križevci i na tribini u Hrvatskom domu govoriti o poduzetništvu i obrtništvu. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene