Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak da je time što će njezin ured desetak dana biti u Splitu željela decentralizirati ured i pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i u drugdje u Hrvatskoj.


Na novinarsko pitanje kako će, s obzirom da uskoro seli u svoj ured u Split, to funkcionirati, predsjednica je kazala da "će desetak dana biti u Splitu, da će im sjedište biti u luci Lora".

Vezani članci Slika nije dostupna 'Tripartitna vlada je neralna i utopistička, prijevremeni izbori najjeftinije su rješenje' Slika nije dostupna PROVJERILI SMO Koliko je potrošeno na predsjedničin privremeni ured u Splitu

Dodala je da su zamolili županiju da omogući jedan ured, kako bi mogla izravno razgovarati s građanima.

"Prije svega namjera mi je decentralizacija, pokazati da predsjednica ne treba stolovati samo u Zagrebu, nego i u drugdje u Hrvatskoj", kazala je predsjednica, koja je u Rabu nazočila svečanom otvaranju 14. Rapske fjere.

"Osim toga, s obzirom da od 5. do 15. kolovoza ima jako puno događanja u Splitu i okolici, da ne bismo i mi dalje zakrčavali promet na autocesti, mislim da je puno racionalnije da budemo u Splitu. Svima će biti puno lakše, nećemo se morati toliko voziti i vjerujem da ćemo uštedjeti na troškovima, jer nas boravak u luci Lora ne košta ništa", kazala je predsjednica.

Grabar Kitarović o arbitražnom skandalu: 'Možda i nije potrebno moje sudjelovanje'

Na upit planira li još negdje tijekom ljeta preseliti ured, predsjednica je rekla da planira, ne samo tijekom ljeta, nego i tijekom cijele godine.

"Namjera mi je ovako decentralizirati ured, svako toliko, u Istru, na otoke, Gorski kotar, Hrvatsko Zagorje, Slavoniju...", kazala je.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kotarović naglasila je da smatra da je iznimno bitno da provede nekoliko dana među građanima, da se dade svima prilika, onima koji ne žive u Zagrebu, da dođu razgovarati s njom kako bi čula što imaju za reći.

Dodala je da se tome veseli i da se nada da će biti dobro prihvaćeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook