Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirala na Twitteru

Predsjednica se oglasila o slobodi medija: "Želim da novinari rade slobodno, bez pritisaka koji ne dolikuju demokratskom društvu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je na Twitteru komentirala dolazak policajaca na radno mjesto novinarke Đurđice Klancir.

Kako je napisala, zalaže se za slobodu medija, bez pritisaka. "Od početka mandata zagovarala sam slobodu medija. Podsjećam da sam se zauzela za opoziv otkaza Elizabeti Gojan. Želim da novinari rade slobodno, bez pritisaka koji ne dolikuju demokratskom društvu", napisala je na Twitteru predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Slika nije dostupna Traže reakciju Božinovića Načelnik nezakonito prešao granicu s kartonskom kutijom? Policajci zgroženi ispitivanjem sindikalista: "Ovo nije bilo ni u doba komunizma"

"Isto tako očekujem da djeluju odgovorno, na dobrobit društva i u skladu s kodeksom svoje struke", dodala je u drugom tvitu.

Podsjetimo, novinarka Đurđica Klancir objavila je u utorak na Facebooku kako su joj u redakciju došla dva policajca i legitimirala je, objasnivši kako to čine na zahtjev sisačke policije, od kojih je postupanje zatražio odvjetnik zbog pokretanja tužbe protiv nje.

Postupak policije izazvao je brojne burne reakcije. Ministar Davor Božinović zbog legitimiranja novinarke Đurđice Klancir sazvao je vrh Ravnateljstva policije, a sve "kako bi se detaljno razmotrili postojeći propisi iz ovog područja te vidjelo što se može ili treba promijeniti kako građani ne bi dolazili u ovakve situcije".

Istodobno, Sindikat policijskih službenika zatražio je ostavku glavnog ravnatelja policije Nikole Miline zbog napada na slobodu medija u slučaju novinarke Đurđice Klancir. Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković komentirajući dolazak policije u redakciju radi legitimiranja novinarke Đurđice Klancir poručio je da je nužno smiriti strasti i započeti dijalog jer očito puno toga smeta novinarskoj struci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene