Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Finalni meč

Grabar-Kitarović: I teniski turnir u Umagu pokazatelj je kako nam sport donosi goste

ATP Umag (Foto: Dnevnik.hr)
ATP Umag (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija ATP Umag (Foto: Dnevnik.hr) ATP Umag (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković u Umagu (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković u Umagu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Petra Fabian Kapo (Foto: Dnevnik.hr) Petra Fabian Kapo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar Kitarović u Umagu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je u nedjelju u Umagu gdje je pratila finalni meč 30-og Croatia opena da je i taj teniski turnir pokazatelj kako nam sport donosi goste i pridonosi razvoju hrvatskog turizma.

Ovaj turnir još je jedan pokazatelj da sport općenito donosi goste i da današnji turisti ne traže samo sunce i more. Stoga mi je izuzetno drago što se broj gostiju i noćenja, između ostalog, zahvaljujući i ovom turniru, povećava i ovdje u Umagu, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović te istaknula da je Umag prekrasna turistička destinacija, prekrasno područje gdje redovito dolazi puno slovenskih turista.

Predsjednica u Umagu bez komentara o rekonstrukciji Vlade

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija kod Umaga Muškarac (88) šetao i pao u more: Udario je glavom u stijene i preminuo Traže se muškarci s fotografija - 3 Otuđen je novac Jeste li ih vidjeli? Policija moli za pomoć, prepoznajete li muškarce s fotografija?

"Žao mi je da Hrvatska nema svog predstavnika u ovogodišnjem finalu jer bi to za mene bilo posebno navijanje. Ovako, tko od ovogodišnjih finalista bude imao ljepši osmijeh, za toga ću navijati", rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja nije željela, na zahtjev novinara, komentirati najnoviju rekonstrukciju Vlade.

Hrvatska predsjednica je prije finalnog meča ATP turnira u Umagu između srpskog tenisača Dušana Lajovića i mađarskog kvalifikanta Attile Balazsa bila na svečanosti proglašenja ATP vina za 2019.

Riječ je o manifestaciji koja se održava već osmu godinu zaredom pod nazivom "Skrivene čari istarskih vina" koja se održava u suradnji Hrvatskog somelier kluba i Plave lagune, a ove je godine nagrada pripala pjenušcu vinarije Veralda iz Brtonigle vlasnika vinara Luciana Visintina.

''Smatram da je ovo sjajna prigoda i uvijek jedan lijep društveni, kulturni, gastronomski, turistički i sportski događaj'', rekao je premijer Plenković.

''Jedan regionalno poznati turističko zabavni, možda malo i lobističko politički event'', kazao je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

''Gledam financijski dio, koji je kao što znate oko milijardu kuna veći nego prošle godine do prije par dana. Ali evo na današnji dan 7. mjesec je na nuli, dakle nismo više u nikakvom minusu po broju gostiju koji dolaze ovdje'', rekao je Gari Cappelli, minsitar turizma. (I.D / P.B. / Hina)

Aktualno Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli Maskirani huligani pretukli starca u kafiću u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Maskirani huligani pretukli starca u kafiću u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) +0 Trojica huligana koja su pretukla starca na terasi kafića u Puli (Screenshot: Ron Biteri/Facebook) Crna kronika Policija uhitila svu trojicu huligana koji su pretukli starca (77) na terasi kafića u Puli, dvojica pronađena u Zagrebu, jedan u Puli 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene