Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Snažna potpora"

Predsjednica i premijer čestitali Crnoj Gori na ulasku u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković čestitali su u petak u Zagrebu predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću na ulasku te zemlje u NATO, priopćili su predsjedničin ured i vlada.

Hrvatski čelnici odvojeno su razgovarali s Brajovićem koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, četiri dana nakon što je Crna Gora postala punopravna članica Sjevernoatlanskog saveza.

Pročitajte i ovo Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja" Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni

Crnogorski dužnosnik zahvalio je Plenkoviću na pomoći koju Hrvatska pruža Crnoj Gori na putu u članstvo u Europskoj uniji.

"Naš cilj je ući u Europsku uniju za vrijeme hrvatskog predsjedanja“, rekao je Brajović.

Grabar-Kitarović ponovila je snažnu potporu Hrvatske Crnoj Gori u pristupnim pregovorima za članstvo u EU-u, na temelju individualnih postignuća kao ključnog čimbenika dinamike napretka pregovora.

Na oba sastanka ocijenjeno je da dvije zemlje imaju puno prostora za poboljšanje gospodarske suradnje, osobito u području trgovine i turizma te energetike i infrastrukturnih projekata. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene