Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Narušeni odnosi"

Grabar-Kitarović o diplomatskom incidentu: "Ako se utvrdi da je Šešelj napravio to što tvrdi, za to treba odgovarati"

Predsjednica o incidentu u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica o incidentu u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predsjednica o incidentu u Beogradu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom boravka u Šibeniku komentirala je jučerašnji diplomatski incident u Beogradu zbog kojeg je delegacija Hrvatskog sabora prekinula posjet.

"Nadam se da se ovo sa Srbijom neće pretvoriti u spiralu verbalnog nasilja. Sa Šešeljem problem ima Srbija, ne Hrvatska. Gaženje ili paljenje zastave je kažnjivo. Ako se utvrdi da je doista činio to što tvrdi da je činio, za to bi trebao odgovarati. Onaj tko je predsjedniku Vučiću rekao da su se u Hrvatskoj palile srbijanske zastave, taj je lagao", kazala je Predsjednica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog presude Šešelju DUBOKO RAZOČARANA Predjednica Grabar Kitarović uputila pismo glavnom tajniku UN-a Slika nije dostupna REAGIRALA PREDSJEDNICA 'Šešeljeva politika je upravo u Hrvatskoj doživjela svoj najveći poraz. I to je nepovratno'

Kazala je kako Srbija sada mora utvrditi je li Šešelj zaista učinio to što kaže da jest te ga kazniti u slučaju da se utvrdi kako je zaista gazio zastavu RH te dodala da je za takva djela u Srbiji predviđena kazna od tri mjeseca zatvora ili novčana kazna.

"Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije", poručila je Predsjednica.

Podsjetimo, delegacija Hrvatskog sabora na čelu s Gordanom Jandrokovićem u srijedu je prekinula posjet Srbiji jer je Vojislav Šešelj, čelnik radikala, gazio hrvatsku zastavu pred Skupštinom Srbije te psovao članove delegacije Sabora.

Šešelj je danas na konferenciji za novinare poručio je da će hrvatsku zastavu i dalje gaziti i paliti jer, kako objašnjava, pod tom je zastavom izvršena agresija na Republiku Srpsku Krajinu. Kaže da u Skupštini nije očekivao susret niti s hrvatskom zastavom niti s izaslanstvom, na koje je naišao kada je ulazio u zgradu.

Komentirala je i sastanak s obiteljima poginulih na Kornatu te poručila da se i  dalje radi na otkrivanju istine.

"Žao mi je sto se država tim ljudima nije ranije ispričala", poručila je Predsjednica.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene