Predrag Fred Matić
Predrag Fred Matić Foto: Facebook

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić proglašen je u srijedu navečer u Bruxellesu najboljim eurozastupnikom u području ljudskih prava.


Hrvatski europarlamentarac Predrag Fred Matić primio je priznanje za svoj višegodišnji trud u srijedu navečer u Bruxellesu. Proglašen je najboljim zastupnikom Europskog parlamenta u području zaštite ljudskih prava.

Član hrvatskog SDP-a i Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, Matić je dobio nagradu MEP Oscar, za rad i trud koji je pokazao u protekle tri godine.

Švedska Švedski europarlamentarac poručio Milanoviću: "Samo vas želim podsjetiti da veta idu u oba smjera"

Zastave Europske unije EU povećava proizvodnju hrane: Zeleni i lijevi zastupnici upozoravaju da neke mjere nisu u skladu sa Zelenim planom

Osim rada na području zaštite ljudskih prava, Matić je autor rezolucije o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima, koja je usvojena u Europskom parlamentu 2021. godine.

"Velika mi je čast što sam večeras u Bruxellesu proglašen najboljim eurozastupnikom u području zaštite ljudskih prava", napisao je Matić na svojoj Facebook stranici. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju