Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prestižna nagrada

Biljana Borzan osvojila EU Oscara: ''Nagradu posvećujem ženama u Hrvatskoj i regiji''

Biljana Borzan (Printscreen Twitter)
Biljana Borzan (Printscreen Twitter)
Aktualno Galerija +0 Biljana Borzan (Printscreen Twitter) Galerija 1/1 >>
Hrvatska zastupnica u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta Biljana Borzan osvojila je prestižnu nagradu Mep Award tzv. EU Oscar koju dodjeljuje časopis Europskog parlamenta u kategoriji ženskih prava. Nagrada se svake godine dodjeljuje najuspješnijim europskim zastupnicima u 18 kategorija.

''Upravo sam osvojila EU Oscara u kategoriji ženskih prava! Hvala žiriju @Parlimag! Nagradu posvećujem ženama u Hrvatskoj i regiji i njihovoj borbi!'', napisala je Biljana Borzan na svom Twitter profilu.

Pročitajte i ovo Molitelji Tragedija za gledati Borzan: "Ne želim da Hrvatska, poput Poljske, bude tema rasprave u Europskom parlamentu" Biljana Borzan (Foto: Ured Biljane Borzan) Veliki uspjeh Odzvonilo ugrađenim kvarovima? "Gadno sam stala na žulj onima koji od toga profitiraju"

 Za svaku od 18 kategorija u samo finale ušlo je po troje zastupnika.

Borzan je dobila nagradu u kategoriji ženskih prava i ravnopravnosti spolova, a nominiralo ju je 29 nevladinih organizacija iz Hrvatske i iz inozemstva. Nakon primanje nagrade pozvala je da Hrvatska što prije ratificira Istanbulsku konvenciju.

"Mislim da je jako važno poslati i poruku u Hrvatsku da netko iz Bruxellesa promatra situaciju kod nas jer su ženska prava na sve većem udaru. Treba nam više dobrih priča. Ja u niskom startu čekam novi vladin prijedlog Zakona o pobačaju te naravno budno pratim proces ratifikacije Istanbulske konvencije", rekla je Borzan.

MEP nagrada Europskog Parlamenta priznanje je za naporan rad članova Europskog parlamenta, a njome se i slave postignuća na širokom spektru političkih područja od okoliša do globalnih trgovinskih sporazuma, te od digitalne tehnologije do poljoprivrede.

Nagrade se, kao svojevrsni Bruxellesov odgovor na Oscara, održavaju svake godine na povijesnoj i glamuroznoj dodjeli u Bruxellesu.

Na svečanosti su prisutni svi članovi osoblje Europskog parlamenta, Komisije i Vijeća.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene